In Jordanië weten ze wel raad met jihadisten

Geen categoriejun 05 2013, 18:59
In tegenstelling tot Nederland.
Vorige week maandag heeft het Jordaanse gerechtshof 9 moslimextremisten veroordeeld. Ze zouden van plan zijn geweest om de grens over te steken naar Syrië. In eerste instantie kregen de jihadisten vijf jaar aan dwangarbeid, maar om nog onduidelijke redenen werden de straffen verlaagd naar tweeënhalf jaar ploeteren.
Een harde aanpak. Maar wel noodzakelijk. Het grote gevaar in moslimlanden is vaak de islam zelf. Moslimorganisaties en moskeeën worden (of werden; sinds de islamistische horrorwinter) dan ook goed in de gaten gehouden door een speciaal opgericht ministerie. Moslims met nog vreemdere ideeën dan de regering zelf, kunnen op die manier vroegtijdig gestopt worden. In een aantal moslimlanden wordt er echt werk van gemaakt om het de jihadisten zo moeilijk mogelijk te maken. Zo ook in Jordanië.
Maar in tegenstelling tot Nederland. Waar jihadisten bij thuiskomst een lief bezoekje kunnen verwachten van de PvdA-buurtwerkers. Zij leggen de jihadisten dan een vraag voor; is het niet gezelliger om voortaan ’s middags in het buurthuis te gaan biljarten? Dat is toch veel fijner dan het doorladen van een kalasjnikov? Daarnaast worden de jihadisten bij thuiskomst beloond met een goed gevulde bankrekening. De bijstandsuitkering loopt natuurlijk gewoon door. Het zal vast een mooi opgestapeld bedrag zijn, maar zonder rente. Daar doen moslims niet aan. Dat is niet-islamitisch en dus vies. Profeet Mohammed had immers ook geen bonusrenterekening.
Het zou hoopgevend zijn als justitie de jihadisten en hun ronselaars eens hard zou gaan aanpakken. Dit is namelijk niet meer het moment om met hen gezellig een kopje thee te gaan drinken. Net als in moslimlanden, zullen ook veel Nederlandse moskeeën onder toezicht moeten komen van de inlichtingendienst. Het zijn immers de broeinesten voor jihadstrijders. Of de moslims het nou willen of niet. Het is ook nodig voor hun veiligheid. De meeste slachtoffers van moslimterreur zijn de moslims zelf. Zie de islamitische wereld, en huiver.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten