Jihadstrijders: Na Assad is Israël aan de beurt

Geen categoriejun 18 2013, 9:00
Het interview in de Volkskrant met Nederlandse jihadstrijders in Syrië was opzienbarend. Zo spatte de haat richting Israël van de antwoorden af.
De Volkskrant had met het interview (dit is de onverkorte, onbewerkte versie) met Nederlandse jihadstrijders in Syrië een bijzonder verhaal in handen. Het was deze krant gelukt contact te leggen met een groep Nederlanders in Syrië. De jongeren gingen uitgebreid in op de vragen van de Volkskrant. Een grote bron aan informatie over deze schimmige, bloedige en wrede strijd in het Midden-Oosten. En vooral over de motieven van de jihadstrijders.
Uit het interview blijkt allereerst dat de jongens die in Syrië strijden er goed over hebben nagedacht. Althans, de woordvoerders die middels het interview het woord voeren. (Gekleurde) feiten buitelen over elkaar heen. De trots is tussen de regels door niet te omzeilen. Men is trots mee te strijden in deze veldslag. Men noemt de opstand zelfs de grootste aller tijden. Met doodsverachting gaat men de strijd aan. Bloeddruppels tellen niet in deze strijd. Sterker nog, bij de eerste druppel bloed die je laat vallen als martelaar op het slagveld, worden al je zonden vergeven. Voor de jihadstrijders een motivatie om niet bang te zijn voor de dood.
Wilders
De verachting van de jihadstrijders voor het Westen, Amerika en Geert Wilders wordt in het interview niet onder stoelen of banken gestoken. Ook moslims met een sjiitische worden afgeschreven. Van Hezbollah laat men al helemaal geen spaan heel. Hetzelfde geldt voor Iran en natuurlijk voor het huidige Syrische regime, met als kopman Assad.
Opvallend is echter de uitgesproken haat richting Israël. Deze Nederlandse jongeren laten in het interview maar liefst zeventien keer het woord Israël vallen. Dat terwijl in de vraagstelling van de Volkskrantjournalisten het woord Israël geen één keer valt.
40.000 raketten
De haat richting Israël wordt eerst indirect geuit door naar Hezbollah te wijzen. Volgens de jihadstrijders had Hezbollah zijn 40.000 raketten moeten gebruiken om Israël te bestoken.

Het is jammer dat zoveel Moslims misleid zijn door de propaganda van Hezbollah. Hassan Nasrallah heeft een arsenaal van zo een 40.000 raketten, maar hij vuurt geen enkele raket af op Israël wanneer Gaza bloeddorstig en bruut wordt gebombardeerd. Zoals we hebben gezien in Operation Cast Lead in 2008, waarbij Israël meer dan 1400 Palestijnen in koele bloede heeft gedood in minder dan een maand tijd. Hetzelfde geldt voor Operation Pillar of Defense in 2012 waarbij Israël honderden Palestijenen heeft gedood en verwond in een week tijd. Met hoeveel raketten heeft Hassan Nasrallah de Palestijnen in Gaza toen bijgestaan? Inderdaad, met geen enkele. Maar nu is Hezbollah wel massaal toegesneld naar Syrië om Bashar bij te staan in zijn misdaden tegen het Syrische volk!

Sharia
Als het aan de Nederlandse jihadstrijders ligt, blijft het niet enkel bij woorden. Als Assad is verdreven uit Syrië en het Syrische volk is bevrijd (lees: leeft onder de sharia), gaat de strijd gewoon verder.

De Islamitische strijdgroepen denken niet alleen aan henzelf en Syrië. Nee, wanneer het land bevrijdt wordt van Bashar dan zullen ze hun Palestijnse broeders te hulp schieten. Voor de Palestijnen in Gaza is het slechts wachten op de volgende brute bommenregen van Israël. En het kan ook niet zo zijn dat hun land nu al bijna een eeuw bezet wordt, en er nederzetting op nederzetting gebouwd blijft worden, zonder dat de Moslims hier een halt toe roepen.

Zee in drijven
Concreter dan dit maken deze Nederlandse (!) jongeren het niet. Toch hoef je weinig fantasie te hebben om te raden wat men van plan is om de 'bezetting' van Israël een halt toe te roepen. Als het even kan, zal men proberen alle Joden de zee in te drijven. Zoals al zo vaak is geprobeerd. En net als in 1948, 1956, 1967 en 1973 zal het ook dan weer niet lukken. Daar ben ik vast van overtuigd.
Toch vraag ik me af of Obama dan, als men Israël aanvalt, nog graag hulp geeft aan dezelfde rebellen. Ik denk het niet. Waarom nu wel, terwijl deze rebellen over hun motieven zeer helder zijn?
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten