Marine LePen mogelijk berecht

Geen categoriejun 02 2013, 8:00
Brussel en Parijs zien kans schoon
De Franse Europarlementariër Marine Le Pen kan worden aangeklaagd voor haar uitspraken over moslims. Dat zegt tenminste de commissie juridische zaken van het Europees Parlement. Deze stemde van de week in haar immuniteit op te heffen.
Het is zeer uitzonderlijk dat Brussel de immuniteit van een parlementslid opheft. Daar moeten wel heel zwaarwegende redenen voor zijn. De opgegeven reden is dan ook onvervalste politiek. LePen krijgt teveel invloed in Frankrijk en dat zint de Franse gevestigde orde niet. Niet voor niets kwam de aanvraag van het Franse ministerie van Justitie. Wilders overkwam iets soortgelijks in Nederland, zoals we ons nog wel herinneren.
Le Pen vergeleek tijdens een demonstratie in 2010 moslims die op straat zaten te bidden, met de Duitse bezetting destijds. Ze was toen nog niet partijvoorzitter van het nationalistische Front National. Le Pen beweert dat ze niet refereerde aan de nazi-bezetting.
Een stemming van het Europees Parlement vindt later deze maand plaats; die kan de beslissing definitief maken. Geen mens die twijfelt aan de uitkomst van die stemming. Geen mens. Het Front National noemt de pogingen Le Pen van haar immuniteit te strippen politiek gemotiveerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten