Wie klaagt Klaas Knot aan?

Geen categoriejun 26 2013, 9:29
De Gouverneur van de Cypriotische Centrale bank (Panicos Dimitriades) heeft een zware beschuldiging tegen de Centrale Bank geuit. In een interview met Tagesspiegel zei Dimitriades dat de ECB de Laiki-bank gedurende een jaar doelbewust overeind heeft gehouden met 9,2 miljard Euro krediet, die nauwelijks gewaarborgd was door een onderpand.
Daardoor konden Europese banken hun blootstelling aan de Laiki-bank afbouwen en hun kapitaal veilig stellen. De ECB had “beter geinformeerde investeerders de mogelijkheid gegeven hun investering te beschermen.”, zei Dimitriades letterlijk Wat in het nationale bedrijfsleven ‘handelen met voorkennis’ heet en strafbaar is, is voor de ECB officiele politiek geworden. Als gevolg hiervan konden grootbanken hun geld redden, terwijl de middenstanders in Cyprus hun bedrijfsvermogen verloren hebben en de belastingbetalers in Nederland voor een aanzienlijk bedrag hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld.
Wanneer er nog bewijs nodig is, dat bij het redden van de Euro criminele handelingen van de ECB plaatsvinden, die enkel de grootbanken dient en niet de mensen van de middenstand, dan is dat hierbij geleverd.
Dit gebeurt allemaal zonder parlementaire controle, maar wel onder het oog en met goedkeuring van de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot. De eerste reddingsoperatie in Cyprus heeft iedere Nederlander 40 Euro gekost (6% van 10 miljard, 17 miljoen Nederlanders). Het zal niet de laatste ‘redding’ zijn waarschijnlijk. Klaas Knot is medeplichtig aan de diefstal van die 40 Euro per Nederlander.
Wie klaagt hem aan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten