Feest: eerste Nederlandse jihadbaby komt eraan!

Geen categoriejul 17 2013, 10:14
Zet het beschuit met muisjes maar alvast klaar!
Wat mooi zeg; Thijs Belmonte wordt binnenkort vader. De Nederlandse-Italiaanse jihadganger, die zich acht jaar geleden tot de (fundamentalistische) islam bekeerde, wordt op dit moment buiten de strijd gehouden om zijn hoogzwangere vrouw bij te staan.
Dat bericht de krant van wakker Nederland vandaag.
Nu is het aparte aan die berichtgeving van de Telegraaf dat men dit als mooi, positief nieuws brengt. De video alleen al geeft je het gevoel dat ze het best mooi vinden: een jihadbaby. Schattig zeg! Ik citeer de Telegraaf-dame die het item mocht presenteren maar even:

De eerste Nederlandse jihadbaby is op komst. Dat schrijft onze krant vandaag. Thijs Belmonte vertrok begin dit jaar naar Syrië om daar te vechten. Zijn hoogzwangere vriendin voegde zich drie maanden geleden bij hem en kan op ieder moment bevallen van hun eerste kindje.

Met name de toon waarop de presentatrice / nieuwslezeres die zinnen uitspreekt is merkwaardig te noemen. Je krijgt de indruk dat ze de (bijna) nieuwe vader en moeder eigenlijk even wil feliciteren... en dat ze ze op het hart wil dragen dat ze nog véél meer kinderen moeten krijgen. Deze is immers nog maar het eerste.
Nu ben ik er geen voorstander van om kinderen af te rekenen op het gedrag van hun ouders, maar in dit specifieke geval lijkt het me toch niet echt gepast om de ouders op zo'n positieve manier toe te spreken. Belmonte is een radicaal. Hoe denkt u dat hij zijn kind zal opvoeden? In een liefdevolle omgeving, waarin tolerantie en respect jegens een ieder wordt gepredikt? Of in een omgeving waarin haat jegens andersdenkenden centraal staat en waarin organisaties als Al Qaeda worden vereerd?
Waarom De Telegraaf dit nieuws op zo'n positieve manier brengt is mij dan ook een raadsel. Belmonte dient een vijandelijke mogendheid én is een potentieel gevaar voor de Nederlandse samenleving als hij terugkeert. Als u het niet erg vindt heb ik liever dat dergelijke types géén gemakkelijk te indoctrineren kinderen krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten