Gezeur om dode wolf

Geen categoriejul 10 2013, 13:00
Diepe, diepe zucht.
Dit is toch om knettergek van te worden. RTL Nieuws:

De terugkeer van de wolf in Nederland leidt tot politieke tegenstellingen, met name in de coalitie. Zo is de VVD niet blij met de komst van de wolf, terwijl de PvdA juist vindt dat de wolf een kans moet krijgen.

"Met de natuur in Nederland is het zo slecht nog niet gesteld. Anders komt de wolf niet deze kant op. Dat doet ons deugd", zegt VVD-kamerlid Johan Houwers. "Maar de effecten zijn nu nog helemaal niet bekend. Hoe zit het straks met de volksgezondheid en de verkeersveiligheid bijvoorbeeld?" Als er weer veel wolven in Nederland rondlopen, moet uit veiligheidsoverwegingen voor mensen en dieren, serieus worden overwogen wolven af te schieten, vindt de VVD.

De PvdA laat een heel ander geluid horen. "We moeten de wolf een kans geven", zegt Kamerlid Lutz Jacobi. "Als je de natuur op orde hebt, is daar ook een plek voor de wolf."

Waar maakt men zich in godsnaam druk om? Het is één wolf. Eén enkele wolf. Eén uit de kluiten gewassen hond. Lekker belangrijk, mensen. Laat dat beest toch gewoon met rust. Dit is weer net zo'n infantiele ophef als na 'de bultrug Johannes' of de Domino-mus die niet had mogen worden doodgeschoten.
De coalitiepartijen zouden zich eens zo druk moeten maken om lastenverlichting, zo druk als ze zich nu maken om dat ene dier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten