Kabinet pakt burgers twee keer in de portemonnee

Geen categoriejul 04 2013, 13:59
Niet alleen de belastingen gaan omhoog, ook het leven wordt duurder en fors. De inflatie in Nederland is bijna twee keer zo hoog als in de rest van de eurozone.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek liet eerder vandaag weten dat de geldontwaarding vorige maand steeg naar 2,9 procent. Dat is ook het gemiddelde cijfer voor het eerste half jaar van 2013.
Deels komt dat volgens het CBS door hogere brandstofprijzen. Daar kan de Nederlandse regering weinig aan doen. Of toch? Schaliegasboringen toestaan zou kunnen helpen. De prijs van aardgas is immers nauw verbonden aan die van de olie. En lagere accijns misschien? 63,7 procent van de benzineprijs bestaat uit belastingen. Voor diesel is dat 50,9 procent. De btw-verhoging van 19 naar 21 procent heeft de prijs van brandstof verder opgedreven. Het CBS weet dat vooral die lastenverzwaring schuld draagt aan een inflatie die in meer dan tien jaar tijd niet zo hoog is geweest.
Ook de verhoging van de assurantie- en energiebelastingen en verhoogde accijns op tabak dragen bij aan de inflatie.
Geldontwaarding is een verkapte vorm van diefstal. Als U begin dit jaar 1000 euro op de bank heeft gezet, is het nu 971 euro waard en U heeft er niets voor hoeven te doen, met dank aan de overheid! De lonen stijgen uiteraard niet met de inflatie mee, dat kunnen werkgevers zich moeilijk veroorloven. Resultaat is het dat leven niet alleen in absolute, maar ook in relatieve zin duurder wordt. We zijn een groter deel van ons inkomen kwijt aan bijvoorbeeld benzine.
Wranger wordt het wanneer we politici in Zuid-Europa en economen in eigen gelederen horen roepen dat de Europese Centrale Bank de geldkraan verder moet opendraaien om de eurocrisis op te lossen. Gratis geld, net als in Amerika. Op die manier verliest het spaargeld van de burger die niet op de pof leeft, maar verstandig iets opzij zet voor later, nog sneller aan waarde! De enigen die ervan profiteren zijn degenen met schulden. De goeden lijden onder de kwaden.
Oh nee, dat zie ik natuurlijk verkeerd. Nivelleren is een feest! Iedereen is gelijk wanneer iedereen arm is.
Hoelang werkt de VVD nog aan deze waanzin mee?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten