Nieuw seksschandaal Anthony Weiner

Geen categoriejul 24 2013, 10:00
Opnieuw.
De Democratische frontrunner voor het burgemeesterschap van New York, Anthony Weiner, is opnieuw verwikkeld geraakt in een seksschandaal. Weiner heeft wederom seksueel getinte chats en foto's uitgewisseld met een vrouw op Facebook. Weiner gebruikte hiervoor het alias Carlos Danger. Weiner moest in 2011 aftreden als lid van het Huis van Afgevaardigden namens een progressief district in New York nadat hij was gepakt - dat hioj aanvankelijk ontkende ondanks dat er foto met zijn twitteraccount waren verzonden - met het sturen van seksueel pikante foto's aan jonge vrouwen via sociale media.
Gisteravond om 23.45 uur was Weiner vanwege zijn koppositie in de strijd om de Democratische nominatie voor het burgemeesterschap van New York genoodzaakt om een persverklaring te geven, nadat de vrouw met wie hij de seksueel getinte chats wisselde naar TheDirty.com was gestapt. Deze vrouw claimt dat deze sexchats hebben plaatsgevonden nadat Weiner zijn aftreden in 2011 bekendmaakte vanwege verschillende sexchats. Weiner claimt dat dit oude foto's zijn, die nu zijn uitgelekt, en dat het om oud gedrag gaat. Sindsdien zou hij zijn leven gebeterd hebben. Weiner was weinig overtuigend in zijn persverklaring en kwam niet zeer geloofwaardig over, ook gezien zijn eerdere leugenachtige verklaringen ten tijde van het seksschandaal in 2011. Volgens Weiner heeft hij eerder gezegd dat meerdere chatgesprekken onthuld zouden kunnen worden. Ook zei dat een deel van de onthulling klopt en een deel niet. Weiner weigerde opheldering te geven wat wel en wat niet zou kloppen. Daarna las zijn vrouw Huma Abedin, adviseur van Hillary Clinton, heel nerveus een persverklaring voor. Allerlei kritische vragen van de verzamelde pers bleven onbeantwoord. Het bleef bij deze persverklaring van Weiner en zijn vrouw.
Het is duidelijk dat deze persconferentie in het teken stond van het redden van de kandidatuur van Weiner voor het burgemeesterschap van New York City, want de progressieve spreekbuis van de Westside van Manhattan (het equivalent van de grachtengordel) blijft gewoon in de race. Daarvoor moest hij laten zien dat hij zijn leven gebeterd heeft, waarbij hij gesteund moest worden door zijn vrouw. Hoeveel schade deze nieuwste escapade berokkent aan de politieke campagne van Weiner zal in de komende weken moeten blijken. Net als in 2011 zal de pers hem niet sparen, zeker de conservatieve tabloid The New York Post niet die bekend staat om zijn prachtige voorpagina met lekker schreeuwerige koppen met chocolade letters waar de Telegraaf zijn vingers bij zal aflikken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten