Domme Australische anti-Islam kruisvaarder stapt uit politiek

Geen categorieaug 10 2013, 18:59
De islam is een land en het heilige boek van dit land heet 'de haram'.
De politieke carriere van een vrij domme Australische politica is ten einde gekomen nadat ze de Islam een 'land' noemde.

Aan de politieke carrière van de Australische Stephanie Banister is na 48 uur alweer een einde gekomen. Zij wilde voor de anti-immigratiepartij One Nation een zetel veroveren in de staat Queensland, maar nadat ze in een interview de islam een land had genoemd, zag ze zich gedwongen haar kandidatuur op te geven.

Ik zou zeggen: kijk het filmpje zelf even. Als u hieronder geen YouTube video ziet moet u de pagina even verversen. Dan verschijnt 'ie wel.
De dame in kwestie zegt nu over te komen als een gek door de manier waarop het filmpje is gemonteerd. Ja, het is de schuld van anderen, niet van zichzelf. Zij had het allemaal immers goed bedoeld en is niet zo ontzettend dom als ze overkomt. Welnee.
Hoewel dat verhaal soms opgaat, zeker als we het over rechtse politici hebben, is dat in dit specifieke geval helaas niet zo. Het zijn namelijk niet de media die haar 'gek' hebben doen lijken: dat heeft ze zelf gedaan. Dat is niet zo vreemd aangezien ze ronduit gek is.
Zo noemde ze de koran bijvoorbeeld 'de haram' (ach ja, die Arabische termen zijn ook zo moeilijk om te onthouden) en wist ze te vertellen dat joden "Jezus Christus volgen". Ja, echt waar. Volgens mevrouw Banister vergissen joden en christenen zich dus deerlijk als ze denken dat ze een ander geloof belijden.
Daarnaast plakte ze niet zo lang geleden stickers op halal-voedsel waarop stond dat dit soort voedsel "terrorisme subsidieert". Ik weet dat er mensen zijn die om wat voor reden dan ook fel tegen halal-eten zijn, maar om te stellen dat het terrorisme subsidieert? Tja. Dat gaat wel héél ver. Of, beter gezegd, dat is totale onzin.
Het vervelende van dit soort types voor de 'anti-Jihad' beweging - maar ook voor gewone critici van de radicale, fundamentalistische of zelfs de conservatieve islam - is dat ze het imago van die groepen bijzonder veel schade toebrengen. Dankzij mevrouw Banister staat iedere criticus van die vormen van de islam er nu gekleurd op. Of dat terecht is doet er even niet toe: het gaat erom dat ze het de media, socialisten en islamisten zelf op deze manier wel erg gemakkelijk maakt om ieder ander af te schrijven.
Dat is erg, maar het wordt nog triester als je bedenkt dat deze vrouw niet de enige van haar soort is. Je treft veel meer van dit soort types aan: mafketelige radicalen die stelselmatig over 'de islam' spreken, maar totaal geen kennis van zaken hebben: zowel theoretisch als qua praktijk. En ja, ook zij beschadigen het imago van iedere criticus van islamisten.
Het zou mooi zijn als er ooit een enorme purge plaatsvindt van dit soort types. Daar zou de hele islamisten-critici beweging geweldig veel baat bij hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten