Kabinet pakt door met nivelleringsmissie

Geen categorieaug 13 2013, 10:15
Extra 'bezuinigen' om te kunnen 'stimuleren'. Het kabinet-Rutte II bezigt weer linkse praatjes.
Het nivelleringsfeestje van Hans Spekman en zijn linkse vrinden is nog niet voorbij. Het kabinet wil niet 6 miljard, maar 8 miljard euro bezuinigen (lees: de lasten verzwaren van burgers en ondernemers) om de economie te kunnen 'stimuleren'. Volgens het Financieel Dagblad komen het kabinet en leden van de VVD- en PvdA-fracties deze week bijeen om een preciezere invulling te geven aan het PvdA-feest dat na de zomer losbarst.
Het meest hilarisch is nog wel de titel van het FD-bericht: 'Kabinet maakt geld vrij voor investeringen door miljarden euro's extra te bezuinigen'. Van zo'n krant verwacht je beter. Er wordt niet bezuinigd. Het feit dat er plotseling twee miljard euro meer wordt 'bezuinigd', betekent dat het kabinet een maatregel heeft gevonden waarmee het de diep gekoesterde wens van de PvdA om de inkomensverschillen kleiner te maken inwilligt (zoals het inkomensafhankelijker maken van de zorgtoeslag, een van de mogelijke 'bezuinigingen' van het kabinet).
Want hoe minder geld 'de rijken' hebben, hoe minder slecht de armen het hebben. Ofzo. In ieder geval hoeven ze dan niet meer zo jaloers te zijn, wat dan weer goed is voor de gemoedstoestand en het hart. Dat wel. In de praktijk werkt het 'bezuinigingsbeleid' van het kabinet door naar de middeninkomens. Zij moeten inleveren, terwijl zij al de zwaarste lasten dragen. En voor werklozen loont het nog minder om een betaalde baan te zoeken.
Linkse praatjes vullen geen gaatjes. Wat het kabinet zou moeten doen, is simpel en bewezen effectief: de belastingen moeten omlaag en de uitkeringen ook. Beloon hard werken door de inkomstenbelasting te verlagen en gooi de btw omlaag zodat er aan het eind van de portemonnee niet nog een beetje maand overblijft. De VVD van voor het kabinet-Rutte II begreep dat. De VVD maakte er mooie sier mee tijdens de campagne voor de vorige verkiezingen. De VVD van nu loopt braaf achter driftkikker Diederik Samsom en zijn jaloerse kornuiten aan.
Toch jammer, dat de VVD zo de weg is kwijtgeraakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten