Samsom gaat scheiden. Dus?

Geen categorieaug 19 2013, 14:00
Privé.
Diederik Samsom gaat scheiden van zijn vrouw Tineke. Dat bericht het NRC Handelsblad:

Gewoonlijk wordt weinig aandacht besteed aan het privéleven van Nederlandse politici, maar Samsom betrok als eerste zijn gezin in woord en beeld bij zijn verkiezingscampagne. In een veelbesproken campagnefilmpje toonde hij flitsen uit het leven met zijn vrouw Tineke, dochter Benthe (12) en zoon Fane (7). Hij sprak ook vaak over de handicap van zijn dochter Benthe, om te benadrukken dat hij de zorgen van mensen over de teloorgang van sociale voorzieningen begreep.

Het merkwaardige is dat hij zijn dochter er inderdaad bij betrok (had hij niet moeten doen), maar dat dit verhaal in eerste instantie om zijn relatie met zijn vrouw gaat. Hij scheidt immers van haar, niet van zijn kinderen. Sterker nog, hij blijft dichtbij ze wonen zodat hij ze zo vaak mogelijk kan zien.
Waarom dit dan opeens wél aandacht krijgt is mij een raadsel. Het is bijzonder vervelend voor alle betrokkenen en mijn gedachten zijn met ze, maar het is een privé-issue. Dit heeft niets te maken met politiek, of het kabinetsbeleid... of wat dan ook.
Sneu voor het gezin, maar dit is geen politiek nieuws. Voortaan dus maar niet opschrijven, NRC.
Voor mensen mij ervan beschuldigen hetzelfde te doen als de NRC: neen. Dit heet nou mediakritiek dames en heren. Je moet wel een voorbeeld hebben om kritiek op te leveren. Anders is het wat lastig uit te leggen wat ze verkeerd doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten