SGP: Straffen Egypte door Timmermans verbazingwekkend

Geen categorieaug 20 2013, 15:15
Timmermans wil meteen de financiële steun aan de Egyptische interim-regering opschorten. Dat verbaast de SGP. Timmermans weigerde namelijk altijd de steun aan het Morsi-regime te stoppen.
Vanmorgen schreef ik al een artikel over de moslimbroederschap, het oppakken van de leider Mohamed Badie en de toekomst van Egypte met een zwaar gefrustreerde Moslimbroederschap in haar midden. Het lijkt erop dat onze minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans van de PvdA, mijn artikel niet heeft gelezen. En als hij het wel heeft gelezen, is hij het er duidelijk niet mee eens.
Timmermans vindt namelijk dat Egypte de gevolgen van het geweld moet voelen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van de EU. Herman van Rompuy en José Manuel Barroso (twee nooit gekozen, hoge EU-piefen) vinden ook dat Egypte over de schreef is gegaan. Onze minister wil dan ook een helder signaal geven aan de huidige regering van Egypte en het land met allerlei financiële maatregelen raken.
Bizar
Ik vind dat bizar. Mijns inziens gaan Timmermans en de EU voorbij aan de ware aard van de Moslimbroederschap. Die kwam de afgelopen dagen naar boven drijven toen tientallen kerken, kloosters, christelijke scholen en wat dies meer zij werden aangevallen door deze club. Ook moeten we niet onderschatten hoeveel geweld de moslimbroeders hebben gebruikt tegen leger en politie. Ik zeg niet dat het leger in Egypte geen fouten heeft gemaakt. Maar de benadering van Timmermans en de EU is wel erg eenzijdig.
In een reactie aan DDS geeft ook de SGP aan verbaast te zijn over de actie van Timmermans. Ik neem hieronder de hele reactie over, beter kan ik het namelijk niet verwoorden:

De SGP laat geen traan om het afzetten van het dictatoriale, islamitische Morsi-regime. De Moslimbroederschap onderhoudt nauwe verbindingen met terroristische groeperingen, zoals Hamas, en is verantwoordelijk voor gruwelijke daden jegens christenen en andere minderheden. Juist dezer dagen blijkt het ware gelaat van deze beweging in het plegen van bloederige aanslagen op kerken.

Het verbaast de SGP daarom dat minister Timmermans op stel en sprong de financiele hulp aan de Egyptische interimregering wil opschorten, terwijl hij dat keer op keer weigerde ten opzichte van het dubieuze Morsi-regime. Verbazingwekkend, juist nu een groot deel van het Egyptische volk achter de actie van het leger staat.

De Moslimbroederschap zaait haat en geweld. Een verbod op deze partij is derhalve een heel reële optie. Dat zouden we in Nederland ook doen.

De nieuwe Egyptische regering heeft een tijdpad voor democratisering beloofd. Het westen zou door moeten gaan met financiële steun en die afhankelijk maken van het volgen van dit tijdpad. Bovendien moet de zorg voor minderheden eis zijn voor het openblijven van de geldkraan.

Met grote zorg constateert de SGP dat in de Arabische wereld stap voor stap en systematisch de bakermat van het christendom wordt opgeruimd in naam van de radicale islam. Deze verschrikkelijke trend zou veel meer de aandacht van het Westen gevangen moeten houden. 

Christenvervolging
Als ik dit soort teksten lees, vind ik het altijd jammer dat de SGP maar drie zetels heeft. Heerlijk heldere en nuchtere analyses. Maar ook een realistische kijk op de Moslimbroederschap. En aandacht voor de verschrikkelijke gruweldaden die de christenen in het Midden-Oosten momenteel over zich heen krijgen. Die aandacht mis ik vaak in de Nederlandse politiek, zeker bij de grote partijen.
Wat zou het mooi zijn als de SGP ooit de minister van Buitenlandse Zaken mag leveren.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten