Van Gaal: Oranje verdient het om groepshoofd te zijn

Geen categorieokt 17 2013, 12:00
Nee.
Volgens Louis van Gaal 'verdient' Nederland het om groepshoofd te zijn bij het WK in Brazilië - wat in theorie inhoudt dat je geen al te sterke tegenstander zult treffen.

"Omdat we niet hoog genoeg genoteerd staan op de FIFA-wereldranglijst, worden we op het WK in Brazilië zeer waarschijnlijk niet aangewezen als groepshoofd. Maar wij verdienen de status van groepshoofd wel. Alleen al qua voetbal. Helaas telt dat niet bij de FIFA en daar leg ik me bij neer," aldus Van Gaal.

Nee, dat telt inderdaad niet, nee. Het gaat om de behaalde resultaten en dan wordt ook nog eens meegewogen tegen wie je gespeeld hebt. Nederland had het makkelijk tijdens de kwalificatieronde, maar dat is niet zo heel gek: onze groep was gewoon zwak.
Overigens word ik een beetje moe van dat hosanna over Oranje. Ik vond ons team helemaal niet goed spelen tegen Turkije. Sterker nog, de Turken creëerden veel meer kansen. Anders dan wij hadden zij alleen geen goede spits die 't kon afmaken. Als ze voorin een echte topper hadden rondlopen was de uitslag heel anders geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten