VN-onderzoeker slaat werkelijk waar alles

Geen categorieokt 22 2013, 20:45
Roept Rutte op een einde te maken aan het Sinterklaasfeest nog voor het onderzoek daadwerkelijk heeft plaats gevonden. Sjonge jonge!
Het lijkt wel komkommertijd. Je zou bijna denken dat er geen ander nieuws voor handen is dan de zwarte-piet-discussie. Okay, ik overdrijf een beetje, maar de media doen dat ook, als je het mij vraagt. En de grap is, nu ga ik zelf ook nog over de zwarte piet schrijven. Niet omdat ik zoveel met Sinterklaas heb. Eigenlijk helemaal niets. Ik heb dus ook weinig met zwarte piet. Al moet ik eerlijk toegeven dat het me wel heel erg leuk lijkt om een keer zwarte piet te spelen (dus als u nog een knecht zoekt? ;)).
Ik ga wel over deze discussie schrijven omdat ik me enorm erger aan de rol van de VN. Ik bedoel, hoe je het ook wendt of keert, dat hele zwarte pieten gedoe is een Nederlandse aangelegenheid. Er komt bij mijn weten geen dwang bij kijken en niemand wordt verplicht om zwarte piet te zijn. Sterker nog, ik denk dat voor veel mensen zwarte piet spelen één van de hoogtepunten van het jaar is. Beetje dollen met kinderen, snoep uitdelen en meezingen met enthousiaste groepen. Wie wil dat niet? Dat de VN een onderzoek instelt naar zo'n feest geeft mijns inziens het failliet van de VN weer.
Vooringenomen
Mijn ergernis werd nog groter toen ik vandaag in de media verschillende opmerkingen en uitspraken van het hoofd van de onderzoekscommissie vandaag las. Mevrouw is namelijk behoorlijk vooringenomen. Wat zeg ik? Zij heeft haar conclusie al getrokken.

Het hoofd van de werkgroep van de VN die onderzoek doet naar Zwarte Piet, vindt dat het Sinterklaasfeest in Nederland moet worden afgeschaft. In een interview met het programma EenVandaag zegt Verene Shepherd dat ze het een terugkeer vindt naar de slavernij.

Santa Claus
Ongelofelijk! Die mevrouw wordt dus betaald (en dat is heus geen minimumloon) door de VN om onderzoek te doen naar de zwarte piet. En nog voordat ze in Nederland is geweest, heeft ze haar conclusie al klaar. Laat staan dat er een rapport is met een verslag van het onderzoek. Ze doet zelfs een oproep aan premier Rutte en uit die oproep blijkt maar weer dat mevrouw Verene zich nog helemaal niet heeft verdiept in het Sinterklaasfeest.

Ze roept premier Rutte in het interview op om een einde te maken aan het Sinterklaasfeest. "De premier kan invloed uitoefenen op de groeperingen die de gewoonte in stand houden", aldus Shepherd. Wat haar betreft houden we het in Nederland bij de kerstman. "Waarom moeten er twee Santa Clauses zijn. Wat is er mis met één Santa Claus."

Oproep
Ik hou sowieso al niet van mensen die ons vertellen wat wij moeten doen. Maar los van dat. Als je denkt dat wij als Nederland twee kerstmannen hebben, dan heb je van het hele Sinterklaasfeest niets begrepen! En zo'n mevrouw moet namens de VN onderzoek gaan doen in Nederland! Zijn ze daar helemaal van de pot gerukt? Hebben ze bij de VN echt geen betere onderzoekers? Komt nog bij dat die hele Santa Claus onder andere teruggaat op onze Sinterklaas! Sinterklaas lijkt niet op de kerstman, welnee. Santa Claus is een (zwak) aftreksel van de Nederlandse Sint.
Ik denk dat premier Rutte ook maar eens een oproep moet gaan doen. Een oproep aan de VN om te stoppen met dat waanzinnige stomme onderzoek naar de zwarte piet. En anders om in ieder geval deze incapabele, vooringenomen mevrouw, die ook nog eens de baas is van al haar knechten in de onderzoekscommissie, te vervangen.
Dat moest er even uit. Ga ik me nu weer bezig houden met zinnige dingen!
U kunt mij volgen op Twitter. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten