Nederland tegen Den Haag: legaliseer marihuana!

Geen categoriedec 15 2013, 10:16
De overgrote meerderheid van de Nederlandse kiezers wil dat marihuana gelegaliseerd wordt.
Zoals iedere week heeft Maurice de Hond ook deze week een peiling uitgevoerd om te ontdekken op welke partij mensen zouden stemmen als er nu verkiezingen waren. Normaal gesproken verschilt die peiling per week. Jammer genoeg is dat dit keer niet het geval:
Het is nogal opvallend te noemen dat er zelfs niet één zetel verschil is - er zou immers een foutmarge in moeten zitten die wekelijks een iets ander resultaat laat zien - maar goed: u ziet het, geen enkel verschil. Alleen ten opzichte van januari 2013 is er het één en ander veranderd, met slechts drie partijen die virtuele zetels hebben ingeleverd. Alle andere partijen zijn er flink op vooruit gegaan.
Allemaal leuk en aardig, maar vooral ook saai. Gelukkig heeft De Hond ook meteen even onderzocht hoe de Nederlandse kiezer over legalisering van marihuana denkt. De resultaten van die peiling zijn wél erg interessant:
Zoals u ziet vindt maar liefst 65% van de kiezers dat de productie, verkoop en consumptie van marihuana moet worden gelegaliseerd. Het is daarbij opvallend dat dit zelfs geldt voor 49% van de CDA'ers. Slechts 43% van de christendemocraten wil het illegaal houden.
Ook valt het op dat mensen die zelf marihuana hebben gebruikt massaal voor legalisering zijn. Je hebt het dan niet over 60%, maar over 70% en zelfs 80% - en meer. Zie de antwoorden op deze vragen:
Met andere woorden, mensen die daadwerkelijk ervaring hebben met marihuana zijn nog sterker voorstander van legalisering dan mensen die nog nooit een jointje hebben gerookt. Heel raar is dat natuurlijk niet, aangezien die mensen uit eigen ervaring weten dat het echt zo erg niet is.
Aangezien de politiek niet geïnteresseerd lijkt te zijn in deze materie - niemand die er iets aan doet - zou hier eigenlijk een referendum over moeten komen. Partijen willen hun vingers er niet aan branden? Prima, laat het over aan de kiezer. Die heeft er absoluut geen moeite mee om een vonnis te fellen over marihuana.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten