Rutte II maakt ondernemend Nederland kapot

Geen categoriedec 28 2013, 11:29
Het kabinet Rutte II heeft lak aan de ondernemers die de ruggengraat vormen van de economie.
Het FD komt vandaag met een ronduit schokkend artikel over het feit dat Rutte II het midden- en kleinbedrijf maar blijft lastigvallen met lastenverzwaring na lastenverzwaring. 'Het kabinet is over de hele linie minder ondernemersvriendelijk dan Rutte I,' schrijft de krant.

Dit beeld schetsen ondernemers en belangbehartigers na ruim één jaar regeren door VVD en PvdA. De klacht dat Rutte 2 het bedrijfsleven minder goedgezind is dan Rutte 1, zien zij terug in bijvoorbeeld de verhoging van de leidingwaterbelasting, het verlengen van de crisisheffing voor hoge inkomens en de voorstellen om het wettelijk zorgverlof uit te breiden. Zulke maatregelen leiden vooral in het mkb tot problemen. Tweede Kamerleden van oppositie én coalitie erkennen dat zelfstandige ondernemers zware klappen krijgen.

Albert Jan Maat van de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) zegt dan ook het volgende: "Het beleid van dit kabinet is niet sociaal voor ondernemers." Michaël van Straalen, de voorzitter van MKB-Nederland, voegt daar aan toe: "Met de mond belijdt het kabinet de liefde voor het mkb, maar tegelijkertijd gaat er een vrijwel eindeloze stroom kosten naar ondernemers."
Ik weet wat u denkt: 'Dit menen ze niet! Dit had niemand zien aankomen!' Zoiets? Klopt dat?
Blijkbaar verrast het een hele boel mensen, maar als je de PvdA in een kabinet zet met een principeloze VVD krijg je inderdaad beleid dat funest is voor ondernemers. Sociaaldemocraten zien dat soort types namelijk als het vleesgeworden kwaad: mensen die door hard te werken en zich niets van anderen aan te trekken iets van hun leven proberen te maken. Brr, dat zijn maar van die onafhankelijk opererende wezens. Als socialist moet je daar niets mee te maken willen hebben.
Natuurlijk gaat het grote bedrijven (lees: multinationals) wél voor de wind. Maar ja, die kunnen invloed kopen in Den Haag. Zij lobbyen wat, gooien met geld, hebben opeens mooie vacatures in de aanbieding, en voila: hun bedje is gespreid. Ja, ook in Rutte II.
Maar de hardwerkende ondernemer? De mannen en vrouwen die de economie écht overeind houden? Die worden niet slechts aan hun lot overgelaten, maar net zolang uitgeknepen tot er niets meer in ze zit. Zo rollen VVD en PvdA nu eenmaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten