Belgisch Kamerlid wil asielzoekers naar Nederland sturen

Geen categoriejan 02 2014, 11:29
Buitengewoon bedankt, maar hier hebben wij geen behoefte aan.
Blijkbaar is de N-VA niet zo geïnteresseerd in het welzijn van Nederland - of zelfs maar de publieke opinie in ons land. Een Kamerlid van die partij, Theo Francken, wil namelijk dat asielzoekers België worden uitgezet en naar ons land worden verscheept. Dit onder het motto: hoe minder asielzoekers in je eigen land, hoe beter:

Uitgeproceerde asielzoekers moeten in afwachten van hun uitzetting worden opgesloten in Nederlandse asielzoekerscentra (azc). Daarvoor pleit het Belgische Kamerlid Theo Francken van de N-VA. 

Francken wijst op het leegstaande azc in Rotterdam, waar "maar een derde van de 650 plaatsen is ingenomen, terwijl wij met 500 plaatsen te weinig ruimte hebben."

De N-VA is hoegenaamd liberaal-conservatief en maakt deel uit van de regering. Het levert twee ministers (te weten Geert Bourgeois en Philippe Muyters). Als zodanig moet je ieder voorstel van N-VA Kamerleden buitengewoon serieus nemen. Ze kunnen het immers zomaar menen.
Gelukkig ziet de staatssecretaris voor Asiel en Migratie niets in het plan. "Wij zijn dit zeker niet van plan", zegt de stass. "Belgische ambtenaren kunnen niet zomaar op Nederlands grondgebeird werken. En dat kun je niet op één, twee, drie regelen".
Dat is natuurlijk een goed punt, maar het lijkt me veel belangrijker dat Nederlanders dit helemaal niet willen. We hebben al genoeg problemen met (uitgeprocedeerde) asielzoekers. Als België de toestroom van asielzoekers niet aan kan moet ze de grenzen op een gegeven moment maar dichtgooien en extra asielzoekers gewoon niet toelaten.
Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. De staatssecretaris zegt namelijk niet alleen dat het lastig is om het te regelen, maar hij vindt de manier waarop wij met asielzoekers omgaan erg slecht. Nee, niet omdat we te hard voor ze zijn, maar omdat het hier jaren en jaren duurt voor we uitgeprocedeerde asielzoekers uitzetten. In België zijn ze daar veel effectiever in.
Het is ongelooflijk, maar we mogen het kabinet zowaar een keer dankbaar zijn dat het ongelooflijk inefficiënt, ineffectief en hondslui is. Als dat niet zo was had het namelijk zomaar gekund dat de Belgische staatssecretaris wél iets had gezien in Franckens voorstel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten