Exclusief: kandidatenlijst PVV Den Haag gelekt

Geen categoriejan 20 2014, 10:22
Geen nieuwe gezichten.
Naar alle waarschijnlijkheid gaat de PVV Den Haag deze week de kandidatenlijst presenteren. Een deel van die (concept)lijst is gelekt naar De Dagelijkse Standaard. Wat vooral opvalt, is dat er geen enkele nieuwe naam van buiten de PVV op lijkt te staan. Alle tot nu toe bekende kandidaten hebben eerder voor de PVV gewerkt, bijvoorbeeld als medewerker of als Kamerlid.
Op nummer één staat oud-Kamerlid Leon de Jong, zoals al bekend was. Op nummer twee staat Danielle de Winter, die nu al in de Haagse gemeenteraad zit namens de PVV. Andere namen die op de lijst staan zijn die van oud-Kamerleden Karen Gerbrands (op nummer 4) en Willie Dille (nummer 7, nu ook raadslid).
Een andere opvallende naam is die van raadslid Bart Brands, die opnieuw op een verkiesbare plek op de lijst staat (nummer 8). Brands zit tevens in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Volgens Haagse bronnen zou hij die positie destijds hebben gekregen omdat hij zou hebben gedreigd af te splitsen van de PVV in Den Haag.
Zoals gezegd, waarschijnlijk wordt de definitieve lijst later deze week gepresenteerd. Zo ziet de lijst er tot nu toe uit:
1. Leon de Jong
2. Danielle de Winter
3. Niet bekend
4. Karen Gerbrands
5. Niet bekend
6. Niet bekend
7. Willie Dille
8. Bart Brands
Update 11:25 uur: raadslid Chris van der Helm en Elias van Hees (medewerker PVV-Kamerfractie) staan waarschijnlijk ook in de top-8.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten