Godzijdank: Toch aangifte tegen daklozendief (PvdA)

Geen categoriejan 14 2014, 17:45
PvdA'er Bert van der Roest komt niet weg met zijn diefstal uit het potje van de Utrechtse daklozenkrant.
De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws wilde het voormalige Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest eerst sparen na zijn diefstal van 40.000 euro uit de kas van de krant. Als hij het bedrag binnen één jaar terug zou betalen, dan zou hij geen aangifte hoeven te verwachten.
Van der Roest dacht waarschijnlijk dat hij de krant wel aan het lijntje kon houden, maar helaas pindakaas: de daklozenkrant doet alsnog aangifte bij de politie, want de PvdA'er weigert het volledige bedrag terug te betalen.

Van der Roest zegt dat hij veel minder geld uit de kas heeft geroofd. Hij heeft 15.000 euro terugbetaald en wil desnoods nog eens 12.000 euro terugstorten. De rest van het ontbrekende bedrag heeft hij niet gestolen, stelt zijn woordvoerder. Maar een accountantsonderzoek wijst daar wel op.

Laat Justitie het nu maar uitzoeken. Hopelijk wordt de PvdA'er, die gewoon wachtgeld vangt sinds hij uit de politiek is gestapt na de onthulling, veroordeeld tot het volledig terugbetalen van de boete, met rente het liefst. Desnoods met een paar maanden cel erbij. Want wie jat er nou geld van daklozen? Dat is echt het laagste van het laagste.
Hoe heeft Van der Roest ooit raadslid kunnen worden voor de PvdA? Dat is de vraag die mij vooral bezig houdt dezer dagen. Hebben ze bij de PvdA geen selectie aan de poort? Zetten ze lukraak PvdA-leden op de kandidatenlijst, zonder goed na te gaan of het betrouwbare personen zijn? Dat belooft nog wat voor de komende verkiezingen, als er weer een hele lading nieuwe PvdA'ers worden herkozen in de gemeenteraden.
Hans Spekman, toch de leider van de PvdA-organisatie as such, houdt zich sinds een paar maanden compleet afzijdig van de zaak-Van der Roest. Hij kan nu geen gedonder hebben, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar dat gedonder is er wel. Niet alleen in Utrecht overigens, maar ook in Amsterdam. Nog twee maanden en de kiezer mag de PvdA wegstemmen.
Ik heb er zin an.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten