Joden zijn ratten

Foto:

Nee, dat zijn niet mijn woorden. Dat zijn de woorden van officiële omroep van de Palestijnse Autoriteit. Min of meer van Abbas dus. Uitgezonden op TV en gefinancierd met uw centen.

De vredesbesprekingen tussen de Israël enerzijds en de Palestijnse Autoriteit anderzijds zijn nog steeds in volle gang. Netanyahu en Abbas moeten onder de bezielende leiding van de VS, in het bijzonder Obama en Kerry, om tafel zitten. Iedereen weet dat deze besprekingen hoogstwaarschijnlijk een grote flop worden. Dat Israël daarvan de schuld krijgt, staat op voorhand ook al vast. Tot dusverre weinig nieuws.

Maar stelt u zich voor dat op de Israëlische TV een programma werd uitgezonden onder de titel: ‘Zicht op de Gazastrook’. En stelt u zich voor dat u in die uitzending een paar vrouwen in een burka te zien krijgt. De commentator zegt: ‘de kraaien gaan voorbij en krassen’. Vervolgens krijgt u een paar gewapende Hamas-figuren te zien. Volgens de begeleidende stem zijn dat gewapende ratten.

Wereld te klein
De uitzending is nog niet afgelopen. Volgens het programma mag er op de Gazastrook eigenlijk alleen Joods worden gesproken. Ook is een andere nationaliteit dan de Israëlische op de Gazastrook niet toegestaan. Ik denk dat de wereld te klein zal zijn als dit daadwerkelijk op de Israëlische TV wordt uitgezonden.

Op de Palestijnse TV is een vergelijkbare video echter wel uitgezonden. Door de nationale omroep zelfs! In een programma dat bedoeld is voor jongeren. Beelden uit dat programma kunt u hier bekijken.

Geen basis
Het is niet voor het eerst dat Joden op de Palestijnse TV worden ontmenselijkt. Op YouTube staan inmiddels talloze van dit soort filmpjes. In die video’s vinden we ook een belangrijke reden voor de voortdurende haat tussen Palestijnen en Israëliërs. Als één partij een andere groep beschouwt als ratten en kraaien, is er geen basis voor vrede. Als een partij alles op alles zet om (uiteindelijk) jou uit je hoofdstad te verdrijven, is er geen fundament voor vreedzaam samenleven.

Het meest trieste aan deze video is misschien wel dat de Europese Unie sponsor is van een organisatie die heeft meegewerkt aan deze beelden. Met uw en mijn geld wordt dit vergif in de hoofden van jonge Palestijnen gepompt.

Zou u vrede sluiten met ratten?

U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!