Rutte laat een scheet

Geen categoriejan 25 2014, 11:29
Volgens de premier zijn banen prioriteit nummer één.
Premier Rutte had in zijn wekelijkse boodschap aan het Nederlandse volk maar één boodschap: het kabinet zal zich vanaf nu eerst en vooral richten op het creëren van banen. Ja, ja, de VVD en PvdA zullen er alles aan doen om mensen weer aan het werk te krijgen.

Uit het stijgen van het consumentenvertrouwen en andere signalen blijkt dat het weer de goede kant opgaat met de economie, maar de werkloosheid blijft achter en veel bedrijven gaan failliet. Het aan het werk houden of zo nodig weer helpen van mensen blijft voor het kabinet 'prioriteit nummer 1'.

Het is heel aardig van de premier dat hij dat zegt, maar de feiten bewijzen dat dit kabinet zich totaal geen interesse heeft in het creëren van werkgelegenheid. Als dat wel zo was had het de lasten niet stelselmatig verzwaard terwijl het land gebukt gaat onder een zware economische crisis.
Rutte II (of eigenlijk: het kabinet Rutte-Asscher) is vanaf dag één bezig geweest met het herverdelen van de welvaart. Dit op het moment dat de economie het ontzettend zwaar had, het consumenten vertrouwen historisch laag was, en zowel bedrijven als burger de hand op de knip hielden.
Een kabinet dat een dergelijk beleid voorstaat kan niet met droge ogen beweren dat het creëren van banen prioriteit nummer één is.
Wat dan wel centraal staat? Een bijzonder zorgwekkende - zelfs: enge - visie om Nederland nog socialistischer te maken dan het is, met equality of outcome in plaats van equality of opportunity. Dit niet omdat de Nederlandse kiezer het wil, maar omdat Brussel het eist én omdat de verantwoordelijke ministers, staatssecretarissen en kamerleden het (al dan niet stiekem) het ook een nobel streven vinden. 
Rutte mag dit soort goedkope verkooppraatjes voortaan wel voor zich houden. Geen mens trapt nog in zijn flauwekulverhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten