Van Miltenburg stapt niet op

Geen categoriejan 05 2014, 10:14
De Kamervoorzitter is maar wat blij met zichzelf.
Anouchka van Miltenburg kon weleens de slechtste Kamervoorzitter in de moderne geschiedenis zijn. Ze staat terecht bekend als een dame die de regering en de coalitiepartijen altijd probeert te steunen, en ook nog eens als een hakkelaar en kwakkelaar, die niet weet wat een voorzitter hoort te doen.
Eerder lekten verscheidene anonieme fractievoorzitters al dat ze van haar af wilden. Ze maakten er zo'n puinhoop van, dat konden ze niet langer tolereren. Als er ooit een voorbeeld was van de verkeerde persoon op de verkeerde plek, was het Van Miltenburg wel.
Het heeft even geduurd, maar de VVD'er heeft dan toch gereageerd op de kritiek. Haar reactie liegt er niet om:

„Ik zie geen reden te twijfelen of ik op de goede plek zit. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en sta elke dag op met het voornemen om het beter te doen dan gisteren. Ik probeer met kritiek mijn voordeel te doen. Maar ik zal geen ander mens worden.”

Beste mevrouw Van Miltenburg, als iedereen - maar dan werkelijk iedereen - van mening is dat je niet geschikt bent voor je werk, moet je jezelf toch eens goed, diep en eerlijk in de ogen kijken. Klopt de kritiek? Zit er in ieder geval een kern van waarheid in? Zijn er punten waarop je je moet verbeteren of is je huidige positie misschien te hoog gegrepen voor je?
Dat is hoe een normaal mens om zou gaan met stevige kritiek, maar Van Miltenburg niet. Welnee. In plaats van naar zichzelf te kijken denkt ze alleen maar na over de verschrikkelijke backstabbers die haar zomaar zwart hebben geprobeerd te maken:

Desondanks had Van Miltenburg liever gehad dat de fractievoorzitters naar haar persoonlijk waren toegekomen. „Ik kan weinig met mensen die in de krant anoniem dingen zeggen. Dat is niet heel tastbaar. Ik kan iets als iemand m'n arm pakt en zegt 'hoe jij dit doet, vind ik slecht'.”

Natuurlijk kan ze ook prima iets met de kritiek in de Volkskrant, maar daar wil ze liever niet te veel over nadenken. Dat is immers maar slecht voor haar - op dit gebied volkomen misplaatste - zelfvertrouwen.
Lieve Anouchka, beste mevrouw van Miltenburg: houd de eer toch aan jezelf. De hele Kamer vindt je ongeschikt. De enige reden dat PvdA en VVD je blijven steunen is dat ze geen gezichtsverlies willen lijden. Doe hen en jezelf een lol en wordt weer een 'normaal' Kamerlid. Dat is in het belang van werkelijk iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten