'Van Rey ronselde stemmen voor VVD'

Geen categoriejan 08 2014, 10:19
Zeg dat het niet waar is!?
Elsevier komt vandaag met meer informatie naar buiten over de handel en wandel van de van corruptie verdachte Jos van Rey.Het blijkt namelijk dat het OM alweer onderzoek doet naar hem: hij wordt ervan verdacht stemmen te hebben geronseld voor zijn partij "bij verschillende verkiezingen." Hij zou dat samen met andere Roermondse VVD'ers hebben gedaan bij verkiezen voor, aldus Elsevier, "de Tweede Kamer, Provinciale Staten en de gemeenteraad." Dus zeg maar: voor iedere verkiezing die er toe doet/we hebben.
Voor zijn bericht baseert Elsevier zich op berichtgeving van het Limburgse L1, welke blijkbaar zeer oplettend een vinger aan de pols houdt.

Het zou gaan om verkiezingen waarbij Van Rey zelf geen kandidaat was. Volgens dagblad De Limburger heeft de rijksrecherche bij de inval in het huis van Van Rey in oktober 2012 een flink aantal kopieën van formulieren om te stemmen per volmacht aangetroffen. Het stelselmatig verzamelen van volmachtstemmen is strafbaar.

En zo wordt het opeens duidelijk waarom Van Rey door zoveel VVD'ers gezien werd - en wordt - als een invloedrijke man, die stiekem best wel een verrijking is voor de partij. Aangenomen dat de verdenkingen niet gebaseerd zijn op gebakken lucht, natuurlijk.
Voor de VVD zijn deze nieuwe verdenkingen behoorlijk problematisch. Er hangt al een stank van corruptie rond die partij, dat wordt zo alleen maar erger. Nog even en de liberalen staan bekend als dé vuile partij van Nederland, waar alles is toegestaan zolang de buitenwereld er maar niets over te weten komt.
Om van dat imago af te komen doet de VVD er verstandig aan om alle mensen die nauwe contacten hadden met Van Rey - en dat misschien nog steeds hebben - bijzonder goed te onderzoeken. Zijn zij betrokken geweest bij dergelijke acties? Of wisten ze ervan en hebben ze er heerlijk van geprofiteerd? Je kunt het je als politieke partij niet veroorloven dat er een hele groep binnen je partij is van bestuurders en politici om wie een zweem van corruptie hangt. Als dat betekent dat er ook gesneden moet worden in bijv. het kabinet en / of de Kamer; het zij zo, die mensen moeten eruit worden gewerkt.
Overigens vind ik het bijzonder interessant dat we het, als we het over corruptie in Turkije hebben, net doen alsof dat een typisch Turks fenomeen is. Dat is het natuurlijk niet. Kijk naar Van Rey en hoe hij en z'n vrienden beschermd worden - tot vermiste opnamebanden aan toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten