Wéér financiële blunder A'dam. Hilhorst duikt weg

Geen categoriejan 09 2014, 15:15
Pieter Hilhorst (PvdA) kan het allemaal niet meer aan.
Wie zoet is krijgt lekkers. Dát moet de reden zijn geweest waarom Pieter Hilhorst stopte met zijn presentatiewerkzaamheden voor de VARA en zijn column voor de Volkskrant en naar Amsterdam toogde om daar wethouder te worden namens de PvdA. Hilhorst is gedurende zijn hele loopbaan altijd poeslief geweest voor de PvdA.
Het begint er steeds meer op te lijken dat het binnenhalen van Hilhorst een bijzonder slechte zet was van de stad. De financiële blunders beginnen zich op te stapelen - wie bombardeert dan ook een simpele columnist tot de prestigieuze functie van wethouder Financiën van de grootste stad van het land? - en Hilhorst staat erbij als een zoutzak.
Erger nog, bij de meest recente blunder - de gemeente Amsterdam gaf 1,2 miljoen euro te veel aan bedrijven met gesubsidieerde werkplaatsen, het geld mogen ze nog houden ook - is Hilhorst ineens nergens meer te bekennen. Hij lijkt wel ondergedoken, verdwenen van de aardbodem. Hilhorst laat een andere wethouder van een andere politieke partij het woord doen, de bangerik. Aan Andrée van Es van GroenLinks de eer:

Het is juridisch niet mogelijk om het geld terug te vorderen, laat wethouder Van Es weten in een reactie. Het bedrag dat in 2013 te veel is overgemaakt gaat ten koste van andere subsidiepotjes.

Donderdagochtend vergadert de commissie Werk Participatie en Armoede over de misstap. Pieter Hilhorst, wethouder Financiën, was uitgenodigd voor de vergadering maar is niet aanwezig. Van Es laat weten dat zij 'namens het college spreekt'.

Waar is Hilhorst bang voor? Vreest hij dat hij door deze opeenstapeling van blunders zo ernstig raakt beschadigd dat hij een succesvolle campagne als lijsttrekker van de Amsterdamse PvdA wel op zijn buik kan schrijven? Tja, het kwaad is al geschied. Het lijkt me onacceptabel dat Hilhorst iemand anders naar voren schuift om verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad, ergens in een commissietje achteraf, om te voorkomen dat de media erbovenop duiken. Helaas, Pieter, missie mislukt. Nu sta je alsnog in de schijnwerpers. Dit gaat de Amsterdamse belastingbetaler niet leuk vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten