'Jongeren' slopen Helmond

Geen categoriefeb 23 2014, 12:00
Straatterreur
Het is weer eens zover. 'Jongeren' maken winkels in Helmond onveilig en bedreigen winkelend publiek en personeel. Het Eindhovens Dagblad meldt:

"De Molenstraat en de Aldi aan de Noord-Koninginnewal in Helmond worden geterroriseerd door criminele jongeren en jonge volwassenen. De met name Marokkaanse jeugd bedreigt personeel en ondernemers, steelt spullen en intimideert klanten."

Het probleem is niet nieuw. Enkele jaren geleden kwam Helmond ook al negatief in het nieuws, omdat jongeren met een Marokkaanse achtergrond er voor problemen zorgden. Naar verluidt hebben de jongeren niets geleerd, want het is aan de lopende band 'bingo': intimidatie, diefstal, bedreiging, drugshandel, het houdt niet op. Een cassière van de supermarkt werd met een mes bedreigd en de bedrijfsleider werd zelfs gevolgd naar zijn woning en daar geïntimideerd.
Intussen heeft de PVV kamervragen gesteld. Hier. Eén van die vragen luidt:

"Deelt u de visie van de PVV dat het feit dat Helmondse ondernemers en winkelend publiek geconfronteerd worden met geweld, handel in harddrugs, intimidatie, bedreiging en diefstal keihard moet worden bestreden? Zo ja, hoe en wanneer toont dit kabinet eens spierballen in plaats van de falende pamper-aanpak voort te zetten?"

Lijkt me een terechte vraag aan de regering. Maar liefst 65% van de Marokkaanse jongens tot 23 jaar komt in aanraking met de politie en zijn tot 8x vaker verdachte van geweldsdelicten en tot 22x vaker verdachte van vermogensdelicten met geweld (o.a. straatroof en overvallen). De mensen in Helmond zijn doodsbang. Een medewerker van de Aldi vertelde dat het personeel uit angst voor represailles geen aangifte doet. Ondernemers en winkeliers hebben intussen een noodoproep geplaatst vanwege de vele, elkaar snel opvolgende incidenten. Volgens de petitie hangt er in de buurt een 'onveilige en grimmige sfeer'. Als de overheid haar burgers niet meer afdoende kan beschermen, wat dan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten