Politie nu ook op kamasutrabeurs

Geen categoriefeb 02 2014, 8:59
Een prima mogelijkheid om aandacht te vragen voor gedwongen prostitutie.
Het zal even schrikken zijn voor bezoekers van de kamasutrabeurs, maar de politie heeft daar tegenwoordig ook een standje. Niet om mensen te informeren over spannende sexexperimenten, maar om ze voor te lichten over gedwongen prostitutie en misbruik van minderjarigen.

Het is de eerste keer dat politie en justitie op de Kamasutrabeurs staan. „Bezoekers reageren over het algemeen positief, ze vinden het goed dat we de aandacht vestigen op onvrijwillige seks”, aldus een woordvoerder van het Landelijk Parket. De Kamasutrabeurs zegt het een uitstekend initiatief te vinden en daarom de standruimte graag ter beschikking te stellen.

De politie richt zich vooral op illegale praktijken online, maar bezoekers kunnen de kennis natuurlijk ook gebruiken in het 'echte leven.' Zeker als er mannen of vrouwen bijzitten die prostituees weleens bezoeken. En nee, dat lijkt me niet geheel onmogelijk op de kamasutrabeurs.
U kent mij als iemand die overheidsbemoeienis over het algemeen afkeurt, toch vind ik dit wel degelijk een prijzenswaardig beleid. Gedwongen prostitutie, georganiseerde pedofilie, en de daar aan gelinkte mensenhandel zijn tegenwoordig namelijk bijzonder serieuze en grote problemen.
We lezen er niet veel over in de grote dagbladen, maar dat maakt de problematiek niet minder serieus. Volgens Wikipedia gaat er jaarlijks zo'n 32 miljard dollar in om. Ja, dat leest u goed: meer dan dertig miljard. Hoewel niet alle gedwongen prostituees ook slachtoffer zijn van mensenhandel is dat vaak wél het geval. Het gaat dan niet alleen om volwassen vrouwen die uit hun land van herkomst zijn weggelokt met mooie verhalen over leuke banen in het westen en veel geld, maar ook om gekidnapte kinderen. Volgens Made By Survivors zijn er op dit moment wereldwijd 27 miljoen slaven, waarvan een deel gebruikt wordt voor 'seksuele diensten'. Deze individuen worden bedreigd, fysiek mishandeld en gedrogeerd.
Nogmaals moet duidelijk worden gemaakt dat niet iedere webcamgirl, porno-actrice of prostituee een seksslavin is - er zijn veel vrouwen die dat vrijwillig doen, om wat voor reden dan ook. Toch gebeurt het regelmatig dat dit het geval wél is. De politie doet er goed aan om dit onder de aandacht te brengen én om mensen op te roepen zich er tegen te verzetten.
Prima dus, dat de politie aanwezig is op de kamasutrabeurs. Volgend jaar maar weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten