PvdA stort in door PlasterkGate

Geen categoriefeb 09 2014, 10:14
De sociaaldemocraten verliezen twee zetels in één week tijd.
Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond gaat het niet bepaald je van het met de PvdA. Als er vandaag verkiezingen waren zouden de sociaaldemocraten namelijk genoegen moeten nemen met 12 zetels. 12. Voor een partij die er bij de vorige kamerverkiezingen nog 38 binnensleepte. Ongelooflijk eigenlijk.
Hoe dan ook, de reden dat de PvdA het wéér moeilijk heeft is, hoe kan het ook anders, PlasterkGate. Heel gek, maar de gemiddelde linkse kiezer vindt het blijkbaar niet prettig dat hij nauwlettend in de gaten wordt gehouden door onze eigen veiligheidsdiensten. Zie deze vraag plus de bijbehorende antwoorden per partij:
Daar zien we niet alleen bevestigd dat de VVD tot op het bot verdeeld is tussen een conservatieve en een echt liberale vleugel, maar ook dat tweederde van de kiezers die bij de afgelopen verkiezingen op de PvdA stemden privacy bij-zon-der belangrijk vinden.
En dat is niet alles:
Waar het volgende aan wordt toegevoegd:
Voor een minister is dit desastreus. Slechts de helft van oud PvdA-kiezers staat nog achter hem. De rest vindt ofwel dat hij weg moet, of heeft geen mening. Dat móét Plasterk angst aanjagen. Als de linkse kiezer niet meer achter hem staat kan zijn partij hem namelijk zonder problemen laten vallen. Aangezien de gedoodpartijen dat weleens konden eisen - in ruil voor hun steun - doet Plasterk er verstandig aan zich er alvast op in te stellen dat dinsdag een buitengewoon moeilijke dag voor hem wordt.
Het mooiste voor tegenstanders van dit kabinet? Als de PvdA Plasterk laat vallen wordt die partij verzwakt, maar dat is het geval zeker ook als men hem laat zitten.
De resultaten van de peiling van deze week:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten