Verkiezingsstunt Arie Slob vindt geen gehoor

Geen categoriefeb 27 2014, 12:45
Het keffertje van Rutte II moet terug in z'n hok.
Arie Slob van de ChristenUnie, die vanavond niet bij Pauw & Witteman mag zitten tijdens het lijsttrekkersdebat, dacht een slimme verkiezingsstunt uit te halen door via een tv-programma te eisen dat de strafbaarstelling van illegaliteit van tafel zou moeten. En anders zou zijn partij de steun wel eventjes intrekken voor de akkoorden tussen de coalitie en de drie gedoogpartijen D66, CU en SGP. Wij van DDS moesten vooral gniffelen om zoveel politiek amateurisme.
Laten we even de woorden van Slob erbij halen:

"Als men doorzet met dit wetsvoorstel dan zal dat schade opleveren voor de relatie met dit kabinet", aldus Slob. "Dat zal gaan betekenen dat wij geen afspraken meer kunnen maken zoals we dat tot nu toe hebben gedaan."

Nick schreef gisteren dat het kabinet de chantagepoging van Slob gewoon zou moeten negeren, Tim schreef vervolgens dat Slob heus niet het kabinet zou opblazen. Beiden hebben gelijk. Sterker nog, Slob wordt vandaag keihard teruggefloten in De Telegraaf, door 'betrokkenen' binnen de coalitie ("Betrouwbaarheid is toch een christelijke waarde?"), door staatssecretaris Fred Teeven zelf ("Slob moet zich realiseren dat hij maar vijf zetels vertegenwoordigt"), en zelfs door de hoofdredactie van De Telegraaf ("Hij moet zich diep, diep schamen").
De opzichtige schreeuw om aandacht om de linkse kiezer te kunnen paaien voor 19 maart komt als een boemerang terug in het gezicht van Slob. Want doorzetten doet hij echt niet. Sterker nog, hij koos er gisteren tijdens een partijbijeenkomst al voor om zijn dreigementen aan het adres van het kabinet af te zwakken, aldus De Telegraaf. Slob: "Natuurlijk sta ik nog achter de aspraken die ik heb gemaakt."
Wat een drama voor Slob, die dacht dat hij even makkelijk wat media-aandacht voor zijn partij kon scoren door iets te roepen op tv. Het is hem overigens wel gelukt wat betreft media-aandacht, maar het pakt uiteindelijk bijzonder slecht uit voor hem en zijn partijtje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten