Alwéér PVV'er die met Wilders breekt

Geen categoriemrt 24 2014, 11:35
Wie dacht dat Wilders met zijn persconferentie van afgelopen zaterdag alle gemoederen bedaard had, komt bedrogen uit.
Afgelopen zaterdag hield Wilders een vlammende persconferentie die bedoeld was om zijn achterban een flinke oppepper te geven. 'Never give in, never surrender.' Wilders probeerde zichzelf te presenteren als krachtige en heldhaftige leider. Het doel hiermee? Bij zijn partijgenoten aangeven dat de PVV nog steeds de enige echte rechtse, fatsoenlijke oppositiepartij van Nederland is.
Maar het weekend is nog niet één ochtend afgelopen, of we kunnen al concluderen dat Wilders' opzet volkomen gefaald heeft. Uit het NRC Handelsblad:

PVV’er Henk Scherer stapt op. Dat meldt onder meer RTV Utrecht. Het PVV-statenlid uit Utrecht zegt “uit overwegingen van fatsoen en geloofwaardigheid” tot zijn besluit te zijn gekomen.

Scherer noemde de uitspraken van Wilders over Marokkanen zaterdag al “walgelijk” en zei toen nog niet te weten of hij uit de provinciale PVV-fractie zou stappen. Scherer, die 3 jaar namens de Partij voor de Vrijheid deel heeft uitgemaakt van het provinciebestuur in Utrecht, is niet de eerste PVV’er die opstapt sinds de uitspraken van Wilders.

Wilders had de deur op slot willen doen, maar duidelijk is dat boze PVV'ers nog lang niet klaar zijn met het laten horen van hun ontevredenheid. Het opstappende fractielied Scherer zal ongetwijfeld de eerste zijn van opnieuw een hele lading PVV-intimi die niks meer te maken willen hebben met de pro-discriminatiepolitiek die de zelfbenoemde 'Vrijheidspartij' tegenwoordig voert.
Wellicht ten overvloede, maar Wilders heeft deze revolte echt 100% aan zichzelf te danken. Een partijleider in een dergelijke positie als waarin hij bivakkeert, hoort gewoon op te stappen. Het komt nooit meer goed met de PVV terwijl Geert Wilders aan het roer staat. Politieke blunders worden je nu eenmaal jaren nagedragen. Dat gold zo voor Job Cohen, voor Jolande Sap.. en nu ook voor Geert Wilders. Tijd dus, voor de blonde Limburger, om zo snel mogelijk de handdoek in de ring te gooien.
Dat, of de partij zal serieus ten onder gaan aan een nieuwe exodus van zichzelf afscheidende PVV'ers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten