De Hond doet een poep en een plas

Geen categoriemrt 09 2014, 12:44
VVD EN PVDA IN DE LIFT!11!!!
Maurice de Hond heeft de resultaten van zijn meest recente peiling online gezet. Zijn conclusie? Door de 'meevallende' CPB-cijfers zitten VVD en PvdA eindelijk weer in de lift!
In het persbericht dat hij vanochtend verstuurde heeft hij het dan ook over 'enig herstel' voor PvdA en VVD. Daarbij baseert hij zich deels op deze uitslag:
Ik heb er een bijzonder hard hoofd in dat de gemiddelde kiezer opeens veel positiever is gaan denken over het kabinetsbeleid. Praat zelf met mensen, houdt Twitter en Facebook in de gaten, en de algemene teneur is en blijft: Rutte II sucks. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat De Hond de boel een beetje probeert te sturen, zo kort voor de verkiezingen. Zie ook deze vraag:
Het meest opvallende aan de mogelijke antwoorden? Hij geeft mensen de optie niet om bepaalde lastenverzwaringen terug te draaien. Net als het kabinet haalt hij lastenverzwaringen en werkelijke bezuinigingen op de overheidsuitgaven door elkaar, maar de gemiddelde kiezer gaat daar allerminst in mee. Zeker de gemiddelde rechtse kiezer niet. Die heeft het over belastingverhogingen en bezuinigingen. Dat verklaart het relatief lage percentage - 32% - dat een aantal 'bezuinigingen' wil 'terugdraaien'. Had expliciet 'lastenverzwaringen' vermeld en de poll had er ongetwijfeld heel anders uitgezien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten