'Krim eind maart deel van Rusland'

Geen categoriemrt 09 2014, 15:14
Aldus de voorzitter van het parlement van de Krim.
Vladimir Konstantinov, de voorzitter van het regionale parlement van de Krim, zegt dat het schiereiland eind maart waarschijnlijk al officieel deel zal uitmaken van Rusland.
RTL Nieuws legt uit:

De parlementsvoorzitter gaat ervan uit dat de bevolking van de Krim in een referendum op 16 maart kiest voor aansluiting bij Rusland. Het integratieproces zal vervolgens snel afgerond kunnen worden.

De parlementsvoorzitter weet zeker dat de lokale bevolking op 16 maart voor aansluiting bij Rusland zal stemmen. Vervolgens kan het 'integratieproces' razendsnel worden afgerond.
Het heeft er dus alle schijn van dat Poetin krijgt wat hij wil. Met de Krim vergroot hij de regionale kracht van Rusland aanzienlijk. En dat is niet alles: na de Krim zal hij ongetwijfeld willen toeslaan in andere landen. De bezetting van Georgië was aanleiding voor hem om te geloven dat hij kan doen wat hij wil, die van de Krim dé ultieme bevestiging.
Ik blijf me erover verbazen dat er veel mensen - zoals de heer Ellian bijvoorbeeld, van Elsevier - die niet begrijpen dat het feit dát Rusland machtiger wordt op zichzelf al problematisch is. Je hoort mensen vragen, "wat hebben wij erbij te winnen als de Krim uit Poetins handen blijft?" Nou, heel simpel: het voorkomt dat Rusland groter, machtiger en invloedrijker wordt.
En ja, dat dient onze belangen. Een machtig Rusland staat namelijk voor heel veel zaken waar wij niet voor staan... en een machtig Rusland zal ervoor zorgen dat democratie en vrijheid afnemen in de wereld, waardoor onze handel zal afnemen, we minder bondgenoten hebben, en we minder in de pap te brokkelen hebben.
Aangezien ik in het zelfbeschikkingsrecht van mensen geloof vind ik het prima dat er een referendum komt, maar die moet dan wel eerlijk en transparant verlopen... en er horen geen Russische troepen bij te staan, waardoor de kiezers zich onder druk gezet zullen voelen én de Krim feitelijk al lang geannexeerd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten