Lokale partijen, let op! U wordt genaaid!

Geen categoriemrt 16 2014, 12:44
De gevestigde (landelijke) partijen en de staatsomroep doen het weer!
Zoals inmiddels niemand ontgaan zal zijn worden op 19 maart 2014 in vrijwel alle gemeenten in Nederland gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hopelijk is niemand al weer vergeten hoe bij de tweede kamerverkiezingen van 2012 de zittende macht en de omroepen de kiezer massaal verleid hebben tot 'strategisch stemmen' door aan de vooravond van de verkiezingen de ogenschijnlijke controverse VVD - PvdA zodanig uit te spelen dat beiden aan de macht konden komen, met het huidige welvaartsvernietigingskabinet als resultaat.
Laten we ook vooral niet vergeten waarom er in 2012 verkiezingen nodig waren: het CDA had Rutte I opgeblazen, waarbij zowel VVD als CDA de 'schuld' hiervan bij de PVV legden, maar inmiddels kan iedereen weten hoe het werkelijk zat. Na de val van Rutte I ging het demissionaire kabinet gewoon door met haar destructieve acties, drukte in samenwerking met D66, GroenLinks en Christen Unie het Kunduz-akkoord door, en nam met dezelfde partijen (exclusief CU) het schandalige ESM aan, dat een ongehoorde soevereiniteitsoverdracht betekende, ongehoord op het bij referendum afgestemde Verdrag van Lissabon na.
Men kan dus met enig recht van spreken stellen dat de belangen van de Nederlandse burger in de afgelopen 4 jaar ernstig zijn geschaad door met name VVD, PvdA, D66 en CDA, geholpen door GroenLinks. Bedenk daarbij dat de politiek geacht wordt in dienst te staan van de burger, waarbij die laatste dus haar baas is, maar te constateren valt slechts dat die rollen in de praktijk ver te zoeken zijn.
En nu zijn er dus gemeenteraadsverkiezingen. In Den Haag wordt het college gevormd door de VVD, PvdA, D66 en CDA, de vrijwel voltallige Kunduz-club. Deze partijen zijn landelijk verregaand verantwoordelijk voor de afbraak van de welvaart in Nederland, en voor de stelselmatige uitlevering van de Nederlandse burger aan de totalitaire dictatuur die EU heet. Deze partijen hebben dus veel te verliezen bij deze verkiezingen, maar daar heeft men wat op gevonden.
Samen met het schoothondje van de macht, de NOS, heeft het Haagse college een live uit te zenden debat op touw gezet, waaraan op de vooravond van de lokale verkiezingen, op prime time, slechts de - ongekozen - fractieleiders van de landelijke partijen die nu in de tweede kamer zitten zullen deelnemen. Vertegenwoordigers van de lokale partijen zijn uitgenodigd om dit debat 'bij te wonen', als publiek dus; deelname aan het debat is niet de bedoeling. Uiteraard mag de Haagse belastingbetaler de (beveiligings)rekening van deze zelfpromotie betalen, tenslotte is dat het enige waar deze goed voor is.
Let wel, we hebben het hier dus over een debat tussen - ongekozen - afgevaardigden uit de landelijke politiek, uitgezonden in de avond voordat de stembussen voor de lokale verkiezingen open gaan. Het zal u duidelijk zijn dat het de bedoeling is hiermee de lokale partijen volledig te marginaliseren en de kiezer over te halen op de mooie woorden van de partijen met de slechte daden te stemmen. De media-spin werkte in 2012, dus waarom zou men dat kunstje niet nog eens herhalen?
Natuurlijk worden hierdoor niet alleen de Haagse lokale partijen getroffen, het zal ook landelijk de verkiezingen beïnvloeden. De Haagse lokalen woren slechts extra geschoffeerd, omdat hen 'de eer' te beurt valt als klapvee te mogen fungeren. Een 'eer' waarvoor een aantal partijen bedanken. Dat dit een belediging is voor alle lokale partijen in Nederland, en niet in de laatste plaats voor hun kiezers, interesseert de heersende 'dienaren' geenszins. Men doet gewoon waar men zin in heeft, gewoon, omdat het kan. Altijd handig, dat machts- en geweldsmonopolie.
In navolging dus van de stemwijzers, die partijen die momenteel geen zetel hebben standaard niet meenemen in het 'stemadvies' (men moet ze bewust selecteren en dus al interesse in deze partijen hebben) worden dus wederom de landelijke partijen aan extra publiciteit geholpen, door een een-tweetje van de zittende macht en de staatsomroep, op prime time. Men regelt domweg, op kosten van de belastingbetaler die zowel de staatsomroep als de zittende macht dient te betalen - op straffe van gewelddadige ontvoering en opsluiting - een enorm reclameblok voor zichzelf. Wie het er niet mee eens is heeft geen enkel middel er iets tegen te ondernemen, of om een 'level playing field' te eisen.
De houders van de staatsmacht vinden democratie iets moois, tenminste zolang het in hun kraam te pas komt en zij de besluitvorming mogen sturen. Maar 'democratie' op 18 maart is niets meer dan de arrogantie van de macht. Het toont maar weer eens waarom democratie als staatssysteem een uitermate slecht idee is. De macht zorgt (meer dan) uitstekend voor zichzelf, en de burger is er slechts om te betalen.
Hoog tijd om deze regenten duidelijk te maken dat het mooi geweest is, en dat de burger het zat is. Licht uw lokale partijen in over dit staaltje machtsmisbruik en stem bij deze verkiezingen dus beslist niet op de heersende 'dienaren', maar alleen op lokale partijen die de burger als een soeverein individu zien in plaats van als pin-automaat. Die zijn helaas niet overal aanwezig, dus misschien stem je dan beter maar niet. En als in jouw gemeente de LP meedoet, stem dan LP. Want alleen een stem op de LP is een stem op jezelf. Wie wil er nou op zijn onderdrukkers stemmen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten