Tip aan de PVV: incasseren kan je leren

Geen categoriemrt 17 2014, 9:00
Wat een kleinzerigheid weer. Weglopen bij een plaatselijk lijsttrekkersdebatje.
Michael stipte het vanochtend al even aan, maar laat mij het desnoods hier (en allicht geheel ten overvloede) herhalen: de PVV stelt zich gigantisch aan door weg te lopen uit een verkiezingsdebat. De reden? Er wordt een grapje gemaakt over de PVV, en over de Smurfen. Een normaal persoon lacht erom (desnoods als een boer met kiespijn), maar incasseert de opmerking vervolgens wel gewoon. 't Is hier een bijeenkomst van ontwikkelde mensen, en niet een kleuterklas. Ziezo, zo los je dat op als volwassen personen.
Niet elk feit laat je leiden tot escalatie, maar soms accepteer je dat er ook wel eens mensen zijn die grapjes over je maken. Dat doen mensen nu eenmaal.
Sterker nog, de PVV zelf is er ook niet vies van. Oud-PvdA-leider Job Cohen werd dan wel niet vergeleken met blauwe tekenfilmfiguurtjes, maar toch zeker wel met een hondenras. En de afkorting van Cohens partij staat volgens Wilders niet voor 'Partij van de Arbeid', maar voor 'Partij van de Arabieren'. Een speldenprikje vanwege de grote allochtone achterban die Samsom en de zijnen hebben verzameld, snapt u wel? Een fraai staaltje humoristische invulopgaven maken!
Kortom, niet alleen is de PVV kleinzerig, maar ook hebben de volgelingen van Wilders er alle lol in de splinters in andermans ogen te benoemen, en de balk in die van zichzelf volkomen te negeren.
Terwijl het echt zo simpel is, mensen. De PVV doet er echt veel beter aan om eens een schild te ontwikkelen tegen mensen die zoiets gemeens doen als humor bedenken ten koste van de PVV. Laat je toch niet zo snel op de kast jagen. Scheelt je niet alleen een hoop ergernis van mensen die je zelfverkozen slachtofferrol bespottelijk en kinderachtig vinden, maar is ook goed voor je bloeddruk en je algehele geluksgevoel.
PVV'ers, ziet u maar wat u doet met dit advies. Laat mij in ieder geval u mijn goede wil tonen door voor dit consult geen kosten in rekening te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten