Triest: PvdA gaat tegen ieder PVV-voorstel stemmen

Geen categoriemrt 22 2014, 17:45
De PvdA wil de PVV kennelijk weer heel graag groot maken, een andere verklaring heb ik er niet voor.
Wat moet je doen als de PVV langzaam maar zeker in elkaar stort, voor de ogen van iedereen? Dan moet je als PvdA gewoon je mond houden en lekker een bak popcorn pakken met een glas cola erbij. Maar nee, dat doen ze niet bij de PvdA. Bij de PvdA willen ze even laten weten hoe superieur ze zijn ten opzichte van de PVV door alvast aan te kondigen dat ze nóóit meer met PVV-moties meestemmen, ongeacht de inhoud:

De Kamerleden Duco Hoogland en Roelof van Laar hebben dat zaterdag op Twitter gemeld. ''De PVV heeft teveel grenzen overschreden'', aldus Van Laar.

Zie deze tweet van Hoogland:
Eerder deze week al zei Diederik Samsom dat zijn fractie niet meer zal meedoen met moties van de PVV. Sterker nog, Samsom wil een overleg met fractievoorzitters om een nieuwe "politieke aanpak" van Wilders te ontwikkelen. Samsom denkt natuurlijk: "Ha, is dat even mooi. Nu de PVV explodeert heeft niemand het meer over mij." En dat heeft hij goed gezien. Daar komt Samsom goed weg. Maar het is super-, supertriest om ongeacht de inhoud tégen elke motie van de PVV te stemmen.
Wat als de motie van de PVV zegt dat de hypotheekrenteaftrek moet worden beperkt, dat er moet worden bezuinigd op Defensie en dat de uitkeringen niet omlaag moeten? Dat zijn toch echt PvdA-punten. Waarom zou je dan principieel niet meestemmen? Een ondoordachte en eigenlijk behoorlijk ondemocratische actie van de PvdA. Kennelijk wil de PvdA een totaal cordon sanitaire. Dat is natuurlijk ook waar Wilders stiekem op hoopt, want dan zal hij ongetwijfeld weer een paar zetels winnen in de peilingen.
Maar het slaat echt nergens op. De PVV hoef je niet te bestrijden door moties bij voorbaat niet te steunen. De PVV maakt zichzelf wel kapot, dat hebben we de afgelopen dagen heel goed kunnen zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten