Gaat de val van de euro de Europese verkiezingen domineren?

Geen categorieapr 10 2014, 17:44
Volgende week woensdag 16 april is het zover: dan verschijnt 'Het Eurobedrog' in de winkel.
Ter gelegenheid daarvan heeft de uitgever een persbericht opgesteld, dat ik hier integraal overneem.
Geachte redactie,
Met de Europese Verkiezingen in aantocht, publiceren wij de komende weken drie nieuwe uitgaven over Europa, de EU en de euro.
Voormalig insider in Brussel Jean Wanningen (hij was als econoom in dienst van het Europees Parlement) trapt af met het boek Het Eurobedrog. Daarin neemt hij ons mee op een boeiende Europese reis, die voert van de Schumanverklaring uit 1950 naar het heden van het ‘redden’ van de euro.
Op woensdag 16 april wordt het eerste exemplaar gepresenteerd tijdens een Eurodebat bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda, waaraan naast Jean Wanningen ook Chris Aalberts (docent politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit en redacteur bij ThePostOnline) en econoom en publicist Ewoud Jansen deelnemen. Voor meer informatie over de boekpresentatie klikt u hier!
U bent van harte welkom bij deze presentatie vanaf 20.00 uur, aanvang debat 20.30 uur bij Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 269-271 te Breda.
Voor het complete persbericht klikt u hier
Titelinformatie:
Titel: Het Eurobedrog
Auteur: Jean Wanningen
ISBN13: 9789065239921 (en als e-boek met ISBN13: 9789065239822)
Omvang: 184 pagina’s
Prijs: euro 19,95
Beschikbaar vanaf 16 april 2014 via het CB
Uit het uitgebreide voorwoord van Prof. Dr. Hans-Olaf Henkel:
"Als vroege ondersteuner van de euro beschouw ik thans dat engagement als de grootste professionele fout uit mijn loopbaan. Hier zijn de redenen.
Ten eerste, politici hebben alle beloften van het Verdrag van Maastricht gebroken. Niet alleen werd Griekenland uitsluitend vanwege politieke redenen tot de Europese Unie toegelaten; een fundamentele afspraak als -"geen lidstaat mag een begrotingstekort hebben van meer dan 3 procent van haar BBP"- werd meer dan honderd keer gebroken. Gemandateerde boeteregelingen dienaangaande werden nooit toegepast. Met als dieptepunt: de negering van de 'no bail out' clausule tijdens de eerste Griekse reddingsoperatie."
HANS-OLAF HENKEL is Professor of International Management aan de Universiteit van Mannheim. Samen met de voormalige President van Duitsland, Roman Herzog, werkt hij aan de bevordering van de Konvent für Deutschland,opgericht om de politieke besluitvorming te verbeteren. Hij was President van de Leibniz Association van 2001-05 en voorzitter van de Federatie van de Duitse Industrie van 1995-2000. Daarvoor was de heer Henkel President van IBM Germany, Vice-President van IBM International en Chief Executive Officer van IBM Europe.
De Duitse versie is op 16 april overigens nog niet beschikbaar, dat duurt wat langer, maar in elk geval ruim vóór 22 mei!
Klik hier voor een overzicht van mijn columns en volg mij hier op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten