Niets mis met een gewoon Hollands ontbijt

Geen categorieapr 24 2014, 19:00
Gezondheidsfreaks zijn boos op supermarkt Jumbo, omdat het kinderen een ongezond ontbijt zou voorschotelen.
Jumbo verzorgt voor de Koningsspelen van aankomende vrijdag op alle deelnemende scholen ontbijt voor de leerlingen. Gratis en voor niets. Volgens Foodwatch, een club die uit Greenpeace is voortgekomen, grijpt de supermarkt de gelegenheid echter vooral aan om reclame te maken. "Op deze manier komen producten en merken in scholen, terwijl dat normaal gesproken verboden is." Tja, waarom zou Jumbo anders gratis eten weggeven? Dat is toch het mooie van bedrijven die evenementen sponsoren? Zij geven geld of producten weg en krijgen er een stukje reclame voor terug. Waarom zouden er anders aan meedoen?
Volgens het Voedingscentrum, een semi-overheidsinstelling die voorlichting geeft over gezond eten, is het ontbijt dat Jumbo op tafel zet dan ook nog eens hartstikke ongezond. "Jumbo kiest voor veel ongezonde producten terwijl er genoeg alternatieven zijn," zegt een woordvoerder. "De dag staat in het teken van feest en sport. Het gaat er juist om dat kinderen gezond eten en veel bewegen."
Wat krijgen ze dan voorgeschoteld? Hamburgers en pizza? Muffins en cola? Nee, het ontbijt dat Jumbo heeft samengesteld, met onder meer Ferrero, Heinz en Unilever, bestaat uit volkoren en glutenvrij brood, hagelslag en pindakaas. Ook zit in iedere ontbijtdoos een pakje smeerbare kaas van Groupe Bel, sojadrink van Alpro en halfvolle melk van Campina. Kinderen kunnen verder kiezen uit stukjes appel en tomaat. Verschrikkelijk!
Volgens het Voedingscentrum zouden kinderen 's ochtends beter kipfilet of plakjes fruit op hun brood kunnen eten. Het Voedingscentrum heeft zelf blijkbaar geen kinderen.
Wat is er mis met chocolade en pindakaas? Appel en halfvolle melk? En dan ook allemaal nog eens gratis geleverd door een aantal mooie Nederlandse bedrijven.
Laat de mensen van Foodwatch en het Voedingscentrum zich vooral druk maken om kinderen die elke dag een zak patat naar binnen werken, maar laat ons broodje hagelslag alsjeblieft met rust.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten