Veel vragen rond Deurne

Geen categorieapr 01 2014, 10:15
De overval met dodelijk afloop in Deurne kent nog veel open einden. Zo was er mogelijk zelfs nog een overvaller betrokken bij de misdaad.
Om maar met het grote nieuws binnen te vallen. Het is maar de vraag of de twee overvallers in Deurne met zijn tweeën werkten. De politie onderzoekt op dit moment of er mogelijk meer verdachten zijn geweest. Een getuige heeft een opvallende, derde persoon gezien die zich schichtig gedroeg. Dat kan natuurlijk een aanwijzing zijn dat er nog iemand fout bezig was. Als een heel sterke aanwijzing klinkt deze tip overigens ook niet. Veel serieuzer is dit gerucht.

In een interview met De Telegraaf zegt de zus van één van de daders ook dat er een derde persoon betrokken was bij de overval. Binnen de Marokkaanse gemeenschap in Eindhoven zou bekend zijn wie dat is, maar niemand zou het durven te zeggen.

Blaren
Kijk. Dat klinkt wel serieus! Zeker als men iemand op het oog heeft. Mijns inziens moet men ook zeggen wie die persoon kan zijn of volgens de Marokkaanse gemeenschap is. De politie kan deze verdachte dan flink aan de tand voelen en kijken of hij een waterdicht alibi heeft. Ergens is het misschien logisch dat men in de Marokkaanse gemeenschap de kiezen op elkaar houdt. Vrienden verraden doe je niet. Toch is dat niet hoe het werkt. Feit blijft namelijk dat deze persoon mogelijk een misdrijf heeft gepleegd. Had hij maar niet zo dom moeten zijn. Wie zijn bibs brandt, moet op de blaren zitten.
Er zijn nog veel meer onbeantwoorde vragen rondom deze schietpartij. Zo weet de politie nog steeds niet wie nu wie heeft doodgeschoten. Het kan namelijk ook zijn dat één van de overvallers, al dan niet per ongeluk, de ander heeft geraakt. Het is inmiddels wel duidelijk dat allebei de overvallers bewapend waren. Één van hen had sowieso een pistool bij zich. Over het wapen van de andere overvaller wil het OM niets zeggen.
Ontfutselen
Als die andere overvaller ook een pistool bij zich had, had het juweliersechtpaar op dat moment dus geen pistool in de winkel. Er zijn in de zaak immers maar twee pistolen aangetroffen. Dan heeft het echtpaar dus op de één of andere manier een wapen weten te ontfutselen aan één van de overvallers. Het kan ook zijn dat de overvaller bijvoorbeeld een mes bij zich had.
Het is duidelijk dat het onderzoek nog in volle gang is. Hopelijk krijgt het OM snel de eindjes van de touwtjes bij elkaar. Dat is, zeker ook voor het juweliersechtpaar, het beste. Overigens is het opmerkelijk dat één van de overvallers al eerder voor een gewapende roofoverval is veroordeeld. De man was nu nog maar twintig, dit was dus op zijn minst de tweede keer. Die kan dan ook nooit heel lang in de cel hebben gezeten... Tenzij hij tien was bij de eerste overval, maar dat zal toch niet.
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten