Brusselse terrorist filmde aanval

Geen categoriemei 26 2014, 15:14
Hij is nog steeds op de loop.
De man die zaterdagmiddag een aanslag pleegde op het joods museum heeft zijn daad waarschijnlijk gefilmd. Dat bericht De Telegraaf vandaag.
Het is zeer wel mogelijk dat de dader de aanslag kopieerde van de Algerijnse terrorist Mohammed Merah. Die schoot in 2012 drie joodse kinderen dood... en filmde de aanslag ook. Voor hij zelf werd doodgeschoten dreigde hij het filmpje online te zetten. Gelukkig is hij daar niet in geslaagd - het zou ongetwijfeld weer een propagandafilmpje zijn geweest voor radicale islamieten.
Hoewel de verdachte nog steeds niet is opgepakt (ongelooflijk eigenlijk) heeft het er alle schijn van dat hij militair getraind is. Dat kan dus duiden op een ex-militair, maar het is veel waarschijnlijker (ook vanwege de overeenkomsten met Merahs aanval) dat het om Syriëganger gaat. Zoals Frank Berkemeier laat weten op Twitter:
Op Columnisten.eu legt hij uit wat zijn redenering (erg kort samengevat) is:

De dader van de moordaanslag in Brussel is goed voorbereid. De kleding, het petje om herkenning te voorkomen, de handschoenen. De rust waarmee hij de aanslag uitvoert, de atletische bouw, de vertrouwdheid met de AK-47, wapen van keuze in Arabische landen duidt er mijns inziens op dat de schutter een teruggekeerde Syrië-ganger is.

Natuurlijk kan straks blijken dat het om een neonazi gaat, maar die kans acht ik vrij klein. Bekijk deze video's maar eens, en dan met name de rust waarmee de terrorist te werk gaat.
Ook als het niet om een Syriëganger gaat wil ik er best een flesje wijn op zetten dat de dader in ieder geval een (getrainde) jihadist is.
Het is nu vooral de vraag wie de dader precies is. Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds niemand is opgepakt en dat deze moordenaar dus nog altijd vrij rondloopt. Oppakken en daarna uitvogelen wat er precies gebeurd is, van wie hij mogelijk hulp heeft gehad, met wie hij mogelijk samenwerkte, etc.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten