Conservatief Café viert vijf-jarig bestaan met speciaal boek

Geen categoriemei 08 2014, 14:00
Ontmoeting en debat tussen conservatieven, dat heeft het Conservatief Café in Gouda altijd voor ogen gehad. De club bestaat in 2014 vijf jaar. Reden voor een feestje én een speciaal boek over het conservatisme.
Het was 2009 toen Wilco Boender, Rutger Schimmel en ikzelf besloten het Conservatief Café op te richten. Waarom wij dat deden? Wij wilden conservatieven uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar brengen, om elkaar beter te leren kennen en om met elkaar in debat te gaan over actuele en minder actuele onderwerpen. En dat lukte meteen op de eerste avond al. Sindsdien worden alle avonden goed bezocht met het aantal conservatieve gasten (van ChristenUnie/SGP tot VVD en van PVV tot CDA) variërend van zestig tot driehonderd. Uiteraard worden de avonden georganiseerd zonder subsidie van de overheid.
Een willekeurige greep uit de lijst van sprekers van de afgelopen jaren: Hans Wiegel, Bart Jan Spruyt, Hans Jansen, Lucas Hartong, Andries Knevel, Syp Wynia en Mona Keijzer. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is het bestuur veranderd en aangevuld met andere conservatieve heren en dames. Boender is nog steeds voorzitter, maar ik zit bijvoorbeeld niet meer in het bestuur (de reden: tijdgebrek). Maar ik draag het Conservatief Café nog altijd een warm hart toe en ik kom er graag.
Aanstaande vrijdag 16 mei wordt een speciale avond voor het Conservatief Café. Want dan wordt het heugelijke feit gevierd dat de club vijf jaar bestaat. En dat is zeker een feestje waard. Frits Bolkestein gaat een lezing geven en neemt het eerste exemplaar van 'Net mensen. Iedereen conservatief' in ontvangst. Dat boekje (verkoopprijs waarschijnlijk €14,95), voor en door conservatieven, is samengesteld door journalist Riekelt Pasterkamp en bevat bijdragen van en interviews met allerlei conservatieven die de afgelopen jaren een lezing hebben gegeven op het Conservatief Café.
Arend-Jan Boekestijn en Thierry Baudet gaan dezelfde avond met elkaar in debat over Europa en de Europese Unie. En conservatief cabaretier Diederik Smit sluit de avond af met een paar - of een heleboel - goede grappen. De conservatieve beweging is springlevend in Nederland, zoveel is duidelijk. Wie 16 mei ook wil luisteren naar Bolkestein, Boekestijn, Baudet en Smit moet zich even aanmelden via de site van het Conservatief Café. Toegangskosten zijn 12 euro, maar daar krijg je wel koffie, twee drankjes en een onwijs gezellige avond met andere conservatieven voor terug. Ik zie jullie daar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten