Motorclubs veranderen Limburg in een slagveld

Geen categoriemei 08 2014, 8:59
Verbied die motorclubs gewoon.
Buitenlandse én Nederlandse motorclubs hebben Limburg tegenwoordig in een waar slagveld veranderd. De Telegraaf legt uit dat dit vooral komt doordat nieuwe clubs zich daar en masse hebben gevestigd nadat ze over de grens in de problemen zijn gekomen met de autoriteiten:

Limburg is erg in trek bij motorclubs. Sinds een recent verbod van de Bandidos in Aken glipte de club de grens over en vestigde zich in het Belgische Eupen, niet ver van Aken, en in Limburg. Ook andere motorclubs vestigen zich in Limburg, mogelijk vanwege diezelfde grensligging. Sindsdien is Limburg opgeschrikt door bomaanslagen en machtsvertoon van Hells Angels. Een overzicht.

Enkele voorbeelden: op 16 maar van dit jaar vond er een bomaanslag plaats bij het huis van Harrie Ramakers van de Bandidos. Ramakers is president van die club. Dit terwijl hij eerst lid was van de Nomads; een motormaffia die eerder verboden werd omdat men zich er schuldig maakte aan georganiseerde criminaliteit. Hij werd zelf verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie Nomad-leden.

19 maart: In Sittard meldden zich plotseling 100 Hells Angels uit Nederland, Duitsland en België, die zich tussen de drukte van de Sint Joepmarkt mengen. Volgens burgemeester Sjaar Cox van Sittard-Geleen komen de Angels een statement maken. Ze willen laten zien dat ze nog steeds de scepter zwaaien in het Limburgse motorlandschap.

Vervolgens wordt er op 22 maart weer een explosief tot ontploffing gebracht voor de woning van Ramakers. Hij raakt niet gewond, maar zijn huis wordt wel dichtgetimmerd. De president van de Bandidos verhuist naar Geleen, waar hij veilig hoopt te zijn.
26 maart: Ramakers en drie mede-Bandidos worden opgepakt. Er worden verschillende wapens bij ze gevonden.
8 april: op het moment dat No Surrender Lau Geraets tot president wil benoemen wordt deze, samen met een aantal collega's, gearresteerd. De reden? Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie Marokkanen in Venray in 2006.
7 mei: er vindt een aanslag plaats op een woning van een lid van de Bandidos. Later die dag komt de politie erachter dat er een nieuwe chapter van die club is opgericht waar alleen Albanezen lid van mogen zijn. De autoriteiten zijn geschokt/verrast door deze ontwikkeling.
De vraag is wat hier aan kan worden gedaan. Het antwoord ligt voor de hand: al deze clubs moeten per direct worden verboden. Het zijn immers stuk voor stuk criminele organisaties, die vuistdiep in allerlei illegale activiteiten zitten. De maffia is illegaal, datzelfde moet gelden voor motorclubs.
Na deze nieuwe wet moeten de leden/leiders van de motorclubs keihard worden aangepakt. Arresteer en vervolg ze en masse. Geen enkele club mag nog in vrijheid opereren in ons land.
Nederland mag niet langer een safe haven zijn voor de motormaffia. Ieder lid moet automatisch schuldig zijn aan het behoren tot een illegale organisatie. Een ieder die zich bij hen voegt dient te worden ingerekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten