Stem liberaal, stem Artikel 50

Geen categoriemei 21 2014, 13:59
Een echte liberaal kan niet anders dan op Artikel 50 stemmen.
Morgen is de grote dag: dan vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. In ons land (en een stel andere landen) tenminste.
Hoewel de meeste Nederlanders bepaald niet warmlopen voor deze verkiezingen is het van het grootste belang dat we wél stemmen. Hoe massaler hoe beter.
Dit jaar staat er namelijk nogal wat op het spel. Het is onze laatste kans om Brussel terug te fluiten en onze nationale soevereiniteit te bewaren. Grijpen we nu weer niet in, dan is het einde oefening en zal Brussel net zo groot en machtig worden als de eurofielen van D66 willen. Misschien dat dit ook wel gebeurt als we wél stemmen, maar als we thuis blijven kunnen we er zéker van zijn dat het die kant opgaat.
Ik weet niet hoe u erover denkt, maar ik wil mijn kinderen later recht aan kunnen kijken, en eerlijk kunnen zeggen dat ik mijn plicht heb gedaan om Brussel klein te houden.
Stemmen dus. Maar op welke partij? Er zijn een paar eurosceptische partijen én er zijn eurosceptische politici die deel uitmaken van een partij die pro-EU is. Moet je voor de laatste optie gaan, zoals Joshua u onlangs adviseerde?
Nou nee. Iedere stem op de VVD is een stem op Guy Verhofstadt en dus op de Verenigde Staten van Europa. Wat het CDA betreft: die partij is tegenwoordig zeker op de goede weg, maar ik kan niet op een club stemmen waar Wim van de Camp nog altijd welkom is. De man is gewoon een pure eurofiel, net als Verhofstadt en Van Rompuy. En, ja, ook net als Alexander Pechtold. Als hij nou op de tiende plek stond, oké; helaas is hij derde op de lijst en komt hij er waarschijnlijk gewoon weer in.
Als het CDA werkelijk eurokritischer wil worden moet het dit soort mensen eerst maar naar huis sturen. Dan praten we dan verder over onze keuzemogelijkheden bij verkiezingen.
Er zijn drie partijen/lijstverbindingen over die wat mij betreft recht hebben op de titel 'eurokritisch.' Het gaat daarbij om CU-SGP, PVV en Artikel 50. Alle drie de partijen hebben hun voordelen en hun nadelen, maar ik ga toch voor de volle honderd procent voor de laatste.
De reden? CU-SGP en de PVV zijn weliswaar eurokritisch, maar ze zijn bepaald niet klassiek-liberaal. Artikel 50 gelukkig wél.
We hebben tegenwoordig grote behoefte aan zo'n klassiek-liberale partij. De VVD beoogde dat ooit te zijn, maar heeft al haar principes verkwanseld en is nu gewoon een tweede D66 geworden. De PVV kon die partij een aantal jaren geleden worden, maar Wilders heeft er om opportunistische redenen voor gekozen om zeker in economisch opzicht een sociaal-democratisch pad te bewandelen.
Er is maar één parrtij die het klassiek-liberalisme bij deze verkiezingen vertegenwoordigt; er is maar één partij die individuele rechten én onze nationale soevereiniteit voorop stelt: Artikel 50. Het - bijzonder mooie, effectieve, inspirerende, heldere, en motiverende - verkiezingsprogramma* van die partij maakt duidelijk dat lijsttrekker Daniel van der Stoep en zijn partijgenoten begrijpen dat de EU anti-liberaal is... en dat we onze nationale soevereiniteit moeten behouden om die vervolgens te gebruiken om een klassiek-liberaal beleid te voeren, waarbij u wordt vrijgelaten om uw leven te leiden zoals u dat wilt, bedrijven in staat worden gesteld om daadwerkelijk weer geld te verdienen, en individuele landen vrijhandelsverdragen met elkaar kunnen sluiten zonder dat iemand (of iets) tussenbeide komt.
Mark Rutte zal zich daar ongetwijfeld over verbazen, maar ja, zo'n program is zowaar echt liberaal.
Vandaar dat ik vol passie op Artikel 50 stem en u oproep hetzelfde te doen.
Naar welke persoon mijn stem gaat? Gewoon naar de lijsttrekker van die partij. Daniel van der Stoep heeft fouten gemaakt in zijn leven (wie niet?), maar dat is voor mij geen reden om niet op hem te stemmen. Sterker nog, ik vind het juist een goede reden om mijn stem wél op hem uit te brengen. Anders dan veel andere mensen is hij namelijk opgekrabbeld en heeft hij de kans gezien en genomen om zelf een (klassiek-liberale) partij op te zetten. Dat is niet misselijk; je moet er een behoorlijk doorzettingsvermogen voor hebben om zoiets voor elkaar te krijgen. Daar heb ik dus buitengewoon veel respect voor.
* Full disclosure: ik heb het verkiezingsprogramma van Artikel 50 de vorm gegeven die het nu heeft. Geen wonder dus dat het zo geweldig is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten