Thuisblijvers bedankt!

Geen categoriemei 23 2014, 8:59
Goed gedaan hoor jongens: de eurofielen van D66 vieren nu een feestje.
In de aanloop naar de Europese verkiezingen werd al snel duidelijk dat de Nederlandse kiezer niet geïnteresseerd was. Wij van Dagelijkse Standaard - samen onze roze vrienden van GeenStijl, en ja, ook de VoorbijHetEigenGelijkers van The Post Online - hebben ons best gedaan om nog iets van een 'moet stemmen' sfeer te creëren. Deels is dat gelukt - zie de geweldige resultaten wat de GeenPeil actie betreft. Zoveel mensen die uitslagen doormailden, het is ongelooflijk. Daar wordt een democratisch gezind mens blij van.
Helaas is er ook een andere kant van het verhaal en dat is dat 65% van de kiesgerechtigden thuis is gebleven. Het is begrijpelijk dat mensen niet warm lopen voor de EU omdat het één groot technocratisch monster is, maar dat is geen excuus om deze verkiezingen uit te zitten. Als je helemaal niets doet kun je er namelijk vergif op innemen dat het hoe dan ook erger wordt. Door te stemmen kun je in ieder geval zeggen dat je je best hebt gedaan om iets te veranderen.
Daar komt bij dat eurosceptische partijen wel degelijk een luis in de pels kunnen zijn van de megalomanen van de EU. Af en toe kunnen ze iets blokkeren (samen met anderen), en ze kunnen de Europese Commissie er continu aan herinneren dat 'het volk' niet meer, maar minder Brussel wil. Tenslotte geef je grote partijen in het Europees Parlement een megafoon in handen om de eigen bevolking - en dus de eigen kiezers - toe te spreken. Geef ze die en je zult zien dat het eurosceptische geluid alleen maar sterker wordt.
Maar nee, in plaats van verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van Nederland en Brussel een figuurlijke middelvinger te geven zijn hele hordes lui op de bank blijven zitten. Want het is daar zo comfortabel en lekker warm ofzo. Het resultaat? Eurofiel Alexander Pechtold van D66 kraait dat Nederland opeens keihard pro-EU is, en de (internationale) media blaten hem dapper na:

The European Union's marathon parliamentary election kicked off on Thursday when Britain and the Netherlands voted, with right-wing, anti-EU parties expected to attract a surge of protest votes in many countries on a low turnout.

However, a Dutch exit poll indicated that the anti-Islam, Eurosceptic Freedom Party of Geert Wilders' - which plans to forge an alliance with France's far-right National Front - has fallen well short of its goal of topping the poll.

Nederland, ga je heel diep schamen. Je hebt jezelf niet alleen laten zitten, maar ook volgende generaties die waarschijnlijk op worden gescheept met een almachtige Europese Unie die van alles en nog wat regelt in Nederland, zonder dat we daar ook maar iets tegenin brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten