Timmermans gaat op reis

Geen categoriemei 27 2014, 14:00
En neemt excuusbrief mee
Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reist toch af naar de schurkenstaat Saoudi-Arabië, waar (huis-)slavernij nog heel normaal is (kijkt u maar even naar deze video van vorig jaar, common practice in SA), waar mensen- en burgerrechten dagelijks met voeten getreden worden, waar de positie van minderheden minderwaardig is, waar vrouwen niet als gelijkwaardig worden beschouwd, waar op homofilie de doodstraf staat, waar de duizenden miljarden niet worden gebruikt om er een moderne, democratische staat van te maken, maar om het aggressieve islamgif te verspreiden over de hele wereld. Aan dát land gaat onze minister van Buitenlandse Zaken, namens de Nederlandse regering zijn excuses aanbieden over de Wilderssticker.
En hoe onsmakelijk die stickeractie wellicht ook is, de dubbele moraal die de Nederlandse regering hier etaleert is te hypocriet voor woorden. Tegen de aanwezige pers in de Tweede Kamer zei Timmermans:

"De Saudiërs zijn 'zwaar gekrenkt'. Wilders heeft een miljard mensen op hun ziel getrapt, door het meest heilige in hun godsdienst aan te vallen."

De minister wil daarom alsnog zelf naar Saudi-Arabië, om 'uit te leggen', dat óók de Nederlandse regering de uitlatingen van de Nederlandse parlementariër krenkend vindt. En om duidelijk te maken dat Wilders geen onderdeel uitmaakt van de Nederlandse regering (alsof ze dat niet weten daar). Verder wil Timmermans duidelijk maken dat het kabinet de uitlatingen van Wilders ''zeer grievend'' vindt en dat het kabinet er ook afstand van neemt.
Gaat Timmermans ook de wandaden van de Arabieren aan de kaak stellen, zoals hij wel deed in Soedan? Wat een walgelijk laffe vertoning is dit zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten