Macht en geld vs. ……… de mens.

Geen categoriejun 29 2014, 14:51
De strijd tussen elite en de gewone mens is een immer voortgaande. Frappant is daarbij dat de mens zich schijnbaar in zijn lot heeft geschikt. Wat is dat lot dan? Volkomen in de handen van de elite geraken. Geen enkele zeggenschap meer over je eigen leven. Geen binding meer met niets en niemand en verder en verder de ellende ingestort zien en voelen worden. Velen zullen zeggen dat je omtrent je eigen leven een eigen verantwoording hebt. Je kan zelf veranderingen aanbrengen hoort men dan. Ja vast.
De enige verandering die je kan aanbrengen als individu is een poging wagen. Om vervolgens weer tegen grenzen aan te lopen door die elite opgeworpen.
Mensen met macht willen maar één ding, meer macht.
Mensen met geld willen maar één ding, veel meer geld.
Mensen met zeggenschap willen maar één ding, beslissen over alles.
Mensen met kennis willen maar één ding, anderen diezelfde kennis onthouden.
En het rijtje gaat voort en voort .. 
Macht & geld drijven tot waanzin. Totale en absolute waanzin. Onmenselijkheid.
Machteloosheid & armoede drijven tot wanhoop. Uitbuiting en afhankelijkheid.
Zolang de werkenden en werklozen zich niet net als de elite organiseren zal verzet onmogelijk worden, zijn en blijven. Slechts wanneer de onderdrukten van deze aarde zich verenigen, net zoals de elite overduidelijk gedaan hebben, zal de strijd van het individu evenals het verzet van beperkte aantallen tot niets leiden. Men beschikt dus reeds over die vrijwel totale macht, over die bijna totale controle. Hoe? Uw werk, hypotheek, zorg, pensioen, AOW, bankrekening, spaargeld, alles wat u denkt te bezitten is vrijwel geheel van de elite. En dat wat u nog zelf bezit, daarop is de jacht geopend. U bent het inmiddels aangeschoten wild, u bent de prooi. Omdat u het zo toelaat!
U wordt als gewoon mens dom gehouden, u wordt toegang tot kennis ontzegt. U moet zoeken naar hetgeen de elite met u van plan is, u moet maar afwachten wat er als volgende over u uit gestort gaat worden. De geheime agenda? Hij bestaat! Pak een tijdsperiode van 1 jaar. In dat jaar ‘krijgt’ u toch met enige regelmaat uw inkomen? Uw vakantiegeld? Uw toeslagen? Uitkering? En misschien nog af en toe een extraatje? Dat is in de wereld van de gewone mens wel, zo’n beetje waar het leven omdraait. U kan uw schulden en rekeningen betalen. Dat en het feit dat van genoemde vormen van inkomsten steeds vaker en in grotere proporties af gesnoept wordt ..Dat afromen van uw inkomsten, uw rechten, uw privacy, uw leven, uw geluk, uw alles, dat is in kringen der elite nog de enige manier om hun macht en rijkdom te vergroten.
Of men zou zich in die kringen op elkaar moeten gaan richten. En dat is ook precies wat er gaat gebeuren. In de waanzin van de jacht naar meer gaan op een gegeven moment alle regels overboord. Voor de elite is het heel normaal om gewetenloos zichzelf dat toe te eigenen waarvoor u altijd heeft gewerkt en/of gespaard. Niets is heilig, het doel heiligt de middelen. Of het nu gaat via epidemieën, hongersnood, aanpakken van sociale voorzieningen, het smeden van monsterverbonden die totaal oncontroleerbaar zijn (EU. NAVO, VN, noem ze maar op), (massa)ontslagen, rente, aandelen, alles is mogelijk. U verliest, de elite wint. En we pikken het, we schijnen ons erbij neergelegd te hebben. Heel af en toe weet nog een vorm van verzet zich aan de wereld te openbaren. Snowden, Assange zijn er een paar. Ook Pim Fortuyn en Theo van Gogh waren mensen van gelijke soort. Ayaan Hirsi Ali idem.
En er zijn er meer. Maar kijk eens hoe deze mensen buiten de pers gehouden worden? De pers die als spreekbuis functioneert van de elite. De pers die met al zijn journalisten die we op de buis, radio en geschreven pers tegenkomen die enkel dat publiceren wat goedkeuring heeft verkregen. De vorm van censuur overstijgt werkelijk iedere verbeelding. De censuur uit oorlogen valt erbij in het niet. Nu kennen we namelijk geen wapengekletter en daar zijn we dankbaar voor. In WO2 ging de menselijkheid overboord, werden hele steden met de grond gelijk gemaakt. Vele onschuldigen werden op deze wijze vermoord. Nu zijn de wapens der vernietiging inmiddels dermate angstaanjagend dat we onszelf gelukkig prijzen dat ze niet ingezet worden. En we doen vrijwel alles om inzet te voorkomen. We zitten boordevol met afschuw, met agressie, met (zelf)haat, met afgunst en nog veel meer. Waardoor denkt u dat anders alle uitwassen in de samenleving worden veroorzaakt? Ook zorgt men altijd weer voor een nieuwe vijand. En ook daarin volgen we lijdzaam. Zijn het niet andere mensen dan wel weer religies, dan wel weer landen, dan andere systeem ondermijnende zaken, ook deze lijst is oneindig. We weten het. Maar we zien het niet. Worden dom gehouden. Vooral dankzij onze opvoeding en onze indoctrinatie tijdens onze jeugd in opleidingen e.d.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/en-en-in-het-onderwijs
Hier meer over het onderwijs.
Angst is wat ons kneedbaar maakt, een kneedbare massa worden die precies dat doen wat van ons geacht wordt. Doen we anders, luisteren we zo af en toe eens naar andere berichten, dan hangen we complot theorieën aan, zijn we volksvijanden, willen we het bevoegd gezag ondermijnen en zijn we uit op vreselijke zaken. Om maar te zwijgen over de mensen die de waarheid rondbazuinen. Of hun waarheid minstens. Die zijn eigenlijk al afgeschreven voordat ze echt begonnen zijn. Gelukkig, er is het internet. Daar kan o.a. een schrijven zoals dit nog geplaatst worden. Daar kan, beter en beter weggestopt, het vrije woord nog worden gesproken. Maar u weet net zo goed dat plannen worden gemaakt om die internet vrijheid in te perken, meer en meer controle en toezicht toe te passen, virussen worden geïnstalleerd, software geplaatst wordt om u te monitoren, enz. En natuurlijk, vlak overheden niet uit die u wijs maken dat i.v.m. bijvoorbeeld terrorisme bestrijding het nodig is om bepaalde landen, websites, blogs, sociale media accounts, af te sluiten i.v.m. nationaal of dat overstijgend belang. En nee, we kunnen daar mede in belang van veiligheid geen verdere mededelingen op dit moment over doen hangende de uitkomst van het onderzoek. Ondertussen wordt uw vrijheid verder en verder beperkt.
We gaan er prat op dat we ons heel gelukkig mogen prijzen in een democratie te leven. Dat we niet onderdrukt worden zoals mensen in andere landen dat wel worden. Hoe fijn dat zulke voorbeelden van nog slechter altijd voorhanden zijn. Hoe erg we soms zaken ook vinden, we kunnen ons altijd weer optrekken aan het idee dat onze leiders het toch weer voor elkaar krijgen om voor ons te voorkomen dat we hetzelfde moeten ondergaan. Goed, het kost wat vakantiedagen. Wat loon. Wat uitkering. Ouders die gescheiden worden. Een ouder die in moet komen wonen. Je zal maar een moestuintje hebben. Ontslagen worden. Werken voor behoud van uitkering, enz. enz. enz.
En .geweldig hoe we onszelf dolgelukkig blijven wanen in onze kunstmatige coma. We hebben nog bloedcirculatie, we hebben nog ademhaling. En, meest belangrijke, we hebben nog voldoende werkende hersencellen om ons verder en verder te laten vergiftigen via de media met ellende overal behalve hier. Want u moet vooral het moment vrezen dat we zover zijn als bijv. in het midden oosten. Daar heerst moord en doodslag. De wapenindustrie lacht zich kapot, verdient miljarden met de verkoop van de wapens in datzelfde midden oosten. Goede doelen die uw geld met liefde aannemen om er vooral zelf beter van te worden. De kerk, vroeger een voorbeeld van liefde en het opnemen van de verschoppelingen der samenleving .kinderverkrachters. Islam, potenrammers, vrouwenverkrachters, pedofielen ..het kan altijd weer erger. En de elite haalt dat ‘het kan altijd erger’ gewoon binnen bij u in het werelddeel, land, provincie, gemeente, straat, huis. Zie hoe mensen die niets meer hebben (de elite bezit immers in die landen alles!) zich tot waanzin laten drijven om daar heen te gaan waar nog wel enig bezit in handen van het volk is. En wees eerlijk, u zou lekker blijven zitten in de woestijn met gezin/familie? Wachtend op een zekere dood? Natuurlijk of door moordende bendes? Uiteindelijk is het laatste wat u kan geven, uw leven, ook nog aan de beurt hoor! Zieken die zich vergapen aan dure apparatuur in landen waar ze niets hebben maar die niet echt oplossingen bieden omdat de farmaceuten miljarden vragen voor injecties die malaria of andere ziektes kunnen bestrijden. Alles voor de winst.
En ook in eigen land worden we meer en meer geconfronteerd met achteruitgang. Wij moeten wat we hebben/hadden delen met minder bedeelden. Dat zou helemaal niet verkeert zijn ware het niet dat we niets delen maar ons door de elite enkel maar qua levensstandaard terug laten voeren toe een niveau waar miljoenen voor op de loop zijn. Dat wordt volop uitgebuit door de elite en verkocht als zijnde ‘die buitenlanders’ die onze levensstandaard aantasten, die onze veiligheid in gevaar brengen, onze welvaart aantasten, ons bedreigen. Terwijl de echte dreiging niet genoemd wordt, buiten beeld blijft tenzij er van die misselijk makende momenten zijn waarop een vooraanstaand persoon weer eens zichzelf onsterfelijk maakt door handjes te gaan schudden en vele van onze miljoenen toezeggen aan rampgebieden of hongersnood, enz. Helaas, vele van die toegezegde miljoenen/miljarden komen nooit aan. Die blijven lange tijd op rekeningen staan waar ze vrolijk rente inkomsten genereren en/of middels aandelen nog veel meer geld genereren. Geld wat nou net weer niet in het goede doel gepompt wordt maar wat onder de top verdeelt wordt. Schaamteloos en gewetenloos. Voorbeelden te over omtrent de beloningen van de top van goede doelen. En alles wat er mee in contact staat.
Er komt een moment dat ook wij niet interessant meer zijn voor de elite, we zijn dan alles kwijt, er is niets meer te halen. Dan keert men zich tot hen die nu volop mee profiteren, diegenen die u ziet op tv, hoort op de radio en die via andere vormen van media tot u komen. Die personen (ik noem ze expres geen mensen hier) die u van alles afnemen, beloven, toezeggen. De politici. Ook die gaan eraan. Ook die zullen straks een moment kennen dat de vraatzucht van de elite ook hun vermogens en bezit opeist. The law of the jungle. Het gaat enkel maar om overleven en dat doen de sterksten. Dus uiteindelijk, als we geen stok in het wiel steken, zal er slechts één overblijven die de wereld controleert.
Enkel is er een matheid, een lamheid, een stompzinnige wijze van denken bij een te groot deel van de wereldbevolking die dit accepteren. Die niet doorhebben dat het spel zolang gespeeld kan worden als dat de meerderheid dat toelaat!
We kunnen dat proberen door het systeem van de elite zelf tegen hen te keren. Door bijv. met verkiezingen te stemmen op alles en iedereen die het systeem wil ondermijnen. Dat kan ook door fysiek geweld te gaan gebruiken. Of door stakingen, plat leggen van van alles en nog wat. Ondermijnen van het systeem dat enkel de elite dient en u verder en verder onderdrukt en afhankelijk maakt.
Kijk bijvoorbeeld eens naar een film als Assault on Wall Street. Misschien niet hoogdravend qua acteren of speciale effecten. Maar toont wel aan tot waar een mens toe gedreven kan worden. Duizenden geld verslaafden die hele gezinnen naar de sodemieter helpen worden beschermd door politie en justitie (het systeem) en die man/vrouw die zich fysiek tegen dieven en moordenaars keert wordt aangevallen door de dienaren van het systeem. Die ook een keer voor de bijl zullen gaan en zelf aan den lijve zullen ondergaan wat wij nu moeten accepteren als ‘normaal’.
Wat zeg u? U gaat geen dvd kopen? Dan download u die film toch? Is er in HD. Is er met Nederlandse ondertiteling. Hé? Wat? Oh, u mag niet downloaden. Nee, natuurlijk niet. En dus onthouden we ons maar weer een stuk realiteit en blijven we als zwaar bezopen en onder drugs beïnvloed ons best doen om over dat witte lijntje te blijven lopen en geen stapje er naast te zetten want dan komen de autoriteiten om je te straffen.
We zijn slaafs, we zijn slaven. We zijn onderdrukt, we zijn arm, we zijn gedachteloos, we zijn dom, we laten ons dom houden en we zijn op ons dood om het verschil te maken, om met de kop boven het maaiveld uit te komen. En terecht eigenlijk ook want zodra af en toe een mens zijn hoofd boven het maaiveld steekt is hij/zij zijn hoofd kwijt. Maar wat nou als er op een gegeven moment miljoenen hoofden boven het maaiveld komen? Of beter ..miljarden mensen die het niet meer pikken? Die zich gaan verzetten tegen de voortgaande legitieme diefstal! U neemt van het werk een pen mee en wordt ontslagen. Uw hoogste baas pakt miljoenen mee (bonus o.i.d. genaamd) en wordt erom geroemd. Ach, zo gaat dat toch? Wat kunnen we in vredesnaam aan veranderen?
Willen we terughalen wat van ons is? De rijkdom van de wereld eerlijker verdelen? Willen we ware democratie? Willen we dat de elite wordt gedecimeerd en terug gebracht wordt tot datgeen wat ze zouden moeten zijn? Wat zouden ze dan moeten zijn? Nou, een laag die de belangen van miljarden behartigen. Die daarvoor goed betaalt worden maar niet excessief beloont worden en die zeker niet stelen. Die onder controle staan van de democratische meerderheid en niet door zelf gekozen/verkozen ‘vrinden’.
Om dat mogelijk te maken zal het huidige bouwwerk der economische uitbuiting moeten worden gesloopt. We moeten vooral de fout ook niet maken door op de fundamenten van deze uitbuitingseconomie een nieuw bouwwerk te gaan bouwen. Dat bouwwerk is dan veel te beperkt. Dat bouwwerk is slechts zo goed als de fundamenten waarop het gebouwd is. En hoe goed die zijn merken we allemaal dagelijks en zien we volop om ons heen.
DUS?!
Wat wordt het? Voort laten woekeren van de elite en ons verlies accepteren? Of gaan we ons een mogelijkheid tot verzet, een mogelijkheid tot actie creëren? Dat hoeft echt geen geweld in te houden, dat is zeer eenvoudig door nog minder moeite te doen dan naar de baas te gaan. Gewoon thuis blijven. Het systeem is dan binnen een paar dagen aan het kraken als een oud huis en de bewoners van dat huis zullen dan moeten gaan luisteren naar die democratische meerderheid. Zaak is wel dat we dan zorgen iemand uit ons midden gereed te hebben staan die de eisen van die meerderheid gaat verkopen aan de elite. Dat zal iemand moeten zijn die de immense druk op hem/haar kan weerstaan. Want de elite zal zich echt verlagen tot ongekende proporties om voor zichzelf te redden wat er te redden valt. Maar zonder iemand die de boodschapper van het volk wordt is alles wat we proberen bij voorbaat gedoemd te mislukken. En we spelen daarmee de elite in de kaart. We roepen op tot actie, we roepen op tot verzet, we pogen van alles maar blijven helaas ronddraaien in dat kleine kringetje. We moeten grootser durven denken en uitvoeren. De tijd van proportioneel verzet en actie binnen bepaalde perken is voorbij. Dat is niet zo omdat een aantal dat zegt, dat is zo omdat de elite ons geen andere mogelijkheid over laat.
het Burger Collectief.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten