Nederlandse extremisten melden zich massaal aan bij ISIS

Geen categoriejun 16 2014, 18:59
En die lui worden dus door 73% van de Nederlandse moslims gezien als 'helden.'
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft vandaag mopperend toegegeven dat veel Nederlandse jihadisten zich hebben aangesloten bij ISIS, de extremistische organisatie die zelfs in de ogen van Al Qaeda teveel onschuldige Arabieren afslacht.*
Hij liet dat weten in een brief aan de Tweede Kamer. De Telegraaf legt uit:

Hij zegt daarin niet om hoeveel Nederlanders het gaat. Wel meldt Timmermans dat Nederland maatregelen neemt en heeft genomen om te voorkomen dat Nederlanders naar het buitenland reizen om zich bij groeperingen als ISIS aan te sluiten.

Oh ja Fransje, en hoeveel mensen heb je er precies van weerhouden? Hoe effectief is de aanpak van overheid precies? Ook niet oninteressant: waarom deel je niet mee hoeveel Nederlandse jihadisten zich precies bij ISIS hebben aangemeld? Ben je bang dat dit tot een grote golf van verontwaardiging zal leiden? Of vind je het misschien vervelend dat we dan massaal eisen dat Syriëgangers ofwel onmiddellijk worden aangehouden bij terugkomst, of het land zelfs helemaal niet meer binnen mogen?
Zou je die vragen ook willen beantwoorden, of zijn die net een beetje te ongemakkelijk voor je?
We moeten ons maar alvast op het ergste voorbereiden. Deze jongeren verrichten de ene misdaad tegen de menselijkheid na de andere in Syrië en zullen uiteindelijk vrijwel zeker terugkeren naar Europa, waar ze vervolgens vrijwel zeker ook los zullen gaan; maar dan niet tegen sjiieten (die zij als ketters zien), maar tegen het niet-islamitische deel van de Nederlandse maatschappij. Zo rollen die extremisten namelijk.
Timmermans brief gaat niet eens bijna voldoende in op deze materie. Hij moet uitleggen wat de staat doet om ervoor te zorgen dat a) Nederlanders niet naar Syrië kunnen afreizen, b) wat hij van plan is met mensen die het toch proberen, en c) wat er wordt gedaan als ze eenmaal in het buitenland zitten en terug willen keren naar ons land.
* Let wel, niet omdat Ayman Al-Zawahiri het zo erg vindt voor die mensen, maar omdat hij gelooft dat het 't imago van Al Qaeda beschadigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten