Norbert Klein (ex-50Plus) geeft politiek een slechte naam

Geen categoriejun 14 2014, 13:59
Norbert Klein moet zich kapot schamen.
Norbert Klein is het schoolvoorbeeld van een politicus die de politiek een slechte naam geeft. Eerst even een korte uitleg voor wie de 50Plus-soap heeft gemist. Klein was fractievoorzitter van 50Plus toen Henk Krol vertrok uit de Tweede Kamer. Plotseling gooide Klein zijn collega Martine Baay uit de fractie. Het partijbestuur van 50Plus zegde het vertrouwen op in Klein en bombardeerde Baay tot hun vertegenwoordiger in de Kamer.
Klein vertegenwoordigde dus niet langer 50Plus, maar hij wilde wel graag in de Kamer blijven. Waarom weet niemand. Nou ja, eigenlijk wel. Hij is vast niet ontevreden over de hoogte van zijn inkomen als Kamerlid (meer dan 7000 bruto per maand). Omdat Klein niet wilde vertrekken, oordeelde de Tweede Kamer vervolgens dat beide eenmansfracties de naam 50Plus mogen dragen: 50Plus/Klein en 50Plus/Baay.
50Plus wilde dit weekeinde Klein royeren als partijlid, maar Klein was de partij voor. Hij heeft zijn lidmaatschap van 50Plus opgezegd. Het is een grote bende bij Jan Nagels partij, die dit weekeinde bijeen komt om te praten over de chaos van de afgelopen weken. Klein probeert overigens de schuld te geven aan Nagel:

Klein had het voorgoed verbruid bij de top van 50PLUS die zelfs live op de radio met hem bleef redetwisten. Klein verweet de partijtop Oekraïense toestanden en noemde partijoprichter Jan Nagel op z'n Oekraïens 'Nageltsjenko'. Het bleek al snel onmogelijk om de kwestie nog bij te leggen.

Waar er twee vechten hebben er twee schuld. Nagel is een raspoliticus die precies weet hoe de macht in elkaar steekt. Maar Klein (58) is hier de rasopportunist die zijn pensioen probeert veilig te stellen door nog een paar jaar in de Kamer te zitten. Klein heeft geen visie, geen partij en zelfs niet een fractie met medewerkers (die hebben zich allemaal ziekgemeld of ze hebben ontslag genomen).
Hij zit er puur voor eigenbelang. Overigens is eigenbelang de enige reden waarom 50Plus is opgericht, maar dat terzijde. Dat Klein een zeteltje in de Kamer warm blijft houden, is schandelijk. Hij vangt bakken met geld en doet er niets voor. Dat is nou precies waar de kiezer zo'n gruwelijke hekel aan heeft en waarom we politici niet meer op hun blauwe ogen geloven. Maar ach, het kan Klein echt helemaal niks schelen. Bah.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten