Van Woerkom is van het padje

Geen categoriejun 16 2014, 13:59
De nieuwe ombudsman is onfatsoenlijk tot op het bot.
Guido van Woerkom begrijpt er niets van dat er nogal wat negatieve media-aandacht is ontstaan over zijn vertrekpremie van 3 ton bij de ANWB. Zelf vindt hij dat een volkomen normaal bedrag. Hij werkte daar, het was deel van de afspraken, en ach, hij had er theoretisch nog recht op ook.
Niet zo zeuren dus, geld-haters.

"De regeling is al jaren geleden, om precies te zijn in 2011, in goed overleg met de raad van commissarissen afgesproken. Zelfs voordat mijn vertrek überhaupt speelde. We vonden dat een afvloeiingsregeling zou moeten bestaan uit een jaarsalaris. Als de kantonrechtersformule namelijk zou worden toegepast, zou ik meer krijgen dan de 310.000 euro en dat wilden we niet”, aldus de bij de ANWB weggestuurde Van Woerkom in het Stan Huygens Journaal.

Met andere woorden, wat mekkeren jullie nou? Het had nog veel erger kunnen zijn! Als hij nóg onfatsoenlijker was geweest had hij namelijk veel meer geld mee gekregen. Dus ach. Tsja. Einde debat he?
We moeten het er maar mee doen.
Natuurlijk heeft links altijd kritiek op dergelijke regelingen. Geld verdienen wordt daar immers gezien als inherent fout. Nou ja, behalve als je een graaiende socialistische politicus of bestuurder bent. Dan is het prima oké en kun je doen en laten wat je wilt. Je bewijst immers door je standpunten een Gutmensch te zijn. De rest doet er niet toe.
Aangezien ik er heel andere denkbeelden op nahoud verdedig ik grootverdieners regelmatig. Toch kan ik dat in dit geval niet doen. De redenen? Van Woerkom vertrekt vrijwillig én het is ronduit onfatsoenlijk om deze oprotpremie te accepteren. Het hele land gaat al jaren gebukt onder een bijzonder serieuze crisis, tienduizenden Nederlanders raken massaal aan de bedelstaf, voedselbanken hebben het drukker dan ooit. Als fatsoenlijk bestuurder/manager/zakenman moet je dan begrijpen dat je dit soort regelingen gewoon niet kunt accepteren. Je hebt wellicht recht op drie ton (of meer), maar dat betekent niet dat je het ook moet opstrijken.
Guido, wees een vent en geef deze drie ton weg. Als je dat niet wilt hoef je het niet terug te geven aan de ANWB, maar kies dan een paar organisaties die je van harte kunt steunen en die het geld erg goed kunnen gebruiken.
Dat niet doen is ronduit onfatsoenlijk en eigenlijk gewoon onbeschoft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten