Zingen tussen de koeien

Geen categoriejun 03 2014, 15:00
Soms vind je de mooiste dingen op de meest onverwachte plekken. Zoals een juweeltje van een band tussen de koeien op een weiland in Weesp. De jonge muzikanten van Tracey Silhouette zijn bezig met een bescheiden tour langs huiskamers in Nederland.
Vijf man sterk zijn ze, of preciezer gezegd, vier man en een vrouw: Anne van Diggele, Diran Knopper, Onno Tams, Walther van Mechelen en Sarah van Mechelen. Twee gitaren, percussie, een keyboard, melodica, mondharmonika, tamboerijn en prachtige samenzang – die onversterkt prachtig tot hun recht komen in de ontvangstruimte van biologische boerderij De Groene Griffioen.
Ingetogen
De band bestaat anderhalf jaar en heeft in die tijd een bescheiden maar sterk repertoire opgebouwd van zowel ingetogen, als wat steviger liedjes, waarop – zoals ook gebeurde tijdens het optreden – meegezongen kan en mag worden. Tussendoor is er dan ook wat ruimte voor covers die naadloos passen in het werk van Tracy Silhouette; het nummer Little Talks van de IJslandse formatie Of Monsters and Men bijvoorbeeld, en Riptide van Vance Joy. Muziek met een ijle, breekbare uitstraling, maar ondersteund door een stuwend ritme en fijne harmonieën.
In ruim drie kwartier liet de band een volwassen indruk achter, met een mooie opbouw van verstild naar bijna uitbundig, met teksten variëren van poëtisch naar licht absurdistisch (Cow on the Attic).
Tussendoor werd uitgelegd dat de huiskamertour voor de band geen manier is om geld te verdienen (de optredens zijn gratis), maar dat er een welgemeend verlangen is om hun talenten te delen met anderen. Zozeer zelfs dat ze er een song aan wijdden – Something for Nothing. Helemaal niets kregen ze natuurlijk niet. De bijval van het in omvang bescheiden maar enthousiaste publiek was even hartverwarmend als verdiend. Er was zelfs belangstelling uit onverdachte hoek: een van de rond het gebouw rondscharrelende jonge koeien, bleef het hele concert lang gebiologeerd staan luisteren.
Strobalen
Voor de band was de locatie een bijzondere – de andere optredens vinden plaats in echte huiskamers, maar hier was de ontvangstruimte van de boerderij omgebouwd tot concertzaal. De boerderij, met vijftig koeien, een kaasmakerij en een winkeltje met biologische producten uit eigen en lokale bedrijven, heeft een professionele muziekstudio; boer Boy werkt niet alleen tussen de dieren, maar is ook geluidstechnicus. De opnamen van het concert in het uit strobalen opgetrokken woon-winkel-werkcomplex van de Groene Griffioen zullen dan ook binnen afzienbare tijd te horen zijn.
De tour van de band wordt de maand juni nog vervolgd, met huiskamerconcerten in Zwolle (7 juni), Veenendaal (14 juni) en Beilen (28 juni), maar ook met optredens in strandpaviljoen de Jutter in Zeewolde op 15 juni, 4 juli en 7 augustus, en op 21 juni op het Fète de la Musique Festival in Ermelo. Op de Facebookpagina van de band is meer informatie te vinden.
De Groene Griffioen, op de Lange Muiderweg 18a in Weesp, is meerdere dagen per week te bezoeken (de winkel is open op dinsdag van 10 tot 11, of vrijdag van 15 tot 18 en op zaterdag van 10 tot 16 uur) en heeft regelmatig workshops, open dagen of andere bijzondere bijeenkomsten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten