100 jaar geleden begon WO I

Geen categoriejul 27 2014, 21:00
Een eeuw.
In Nederland hebben we het erg vaak over de Tweede Wereldoorlog, maar laten we niet vergeten dat de Eerste Wereldoorlog ook gruwelijk was... en uiteindelijk de basis vormde voor de tweede:

Met de Oostenrijks-Hongaarse invasie van Servië begon 28 juli 1914 de Eerste Wereldoorlog; maandag honderd jaar geleden. Onderzoekers Henk van Capelle en Arie-Pieter van de Bovenkamp gingen de gangen van de toen nog jonge Adolf Hitler na. Want in die bloedige Grote Oorlog werd de latere Führer gevormd.

Ik zou zeggen, lees het hele artikel even op de website van De Telegraaf. Het is uw tijd echt meer dan waard. Misschien wel het belangrijkste feit waar veel mensen niet van op de hoogte zijn:

"In het Pruisische militaire hospitaal Pasewalk is de diagnose vervolgens onthullend: ’psychopaat met hysterische trekken’. Adolf Hitler ligt niet op de oogafdeling, maar in de vleugel voor psychiatrische patiënten. Als hij in 1933 aan de macht komt, laat hij zijn verleden door de Sicherheitsdienst (SD) vernietigen. Vooral ook het dossier van Pasewalk, in Noordoost-Duitsland. Maar neuroloog Foerster vertelt na de oorlog aan de Amerikanen de waarheid.”

Als hij toen definitief gestopt was, was de wereld veel verdriet bespaard gebleven. Helaas kwam de hysterische psychopaat op vrije voeten, kwam hij aan de macht in Duitsland, en stortte hij vervolgens de hele wereld in het verderf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten