Boko Haram verkracht schoolmeisjes vijftien keer per dag

Geen categoriejul 16 2014, 9:00
Van de 276 meisjes die Boko Haram in april ontvoerde zijn er nog steeds zo'n 220 in handen van de terreurgroep. De meisjes die wisten te ontsnappen komen met vreselijke verhalen naar buiten.
De afgelopen weken is de aandacht voor Boko Haram weer wat weggezakt. Begrijpelijk. Er is een soort trieste status quo en op de één of andere manier daalt dan op een gegeven moment de interesse. Hetzelfde geldt voor de nog steeds woedende burgeroorlog in Syrië. Ook over de opmars van ISIS in Irak horen we al een tijdje erg weinig. Het nieuws is en was gefocust op een paar voetballers in Brazilië en natuurlijk op de oorlog tussen Hamas en Israël.
Vandaag kwam er echter weer wat nieuws naar buiten rond Boko Haram. Human Rights Watch meldde enkele kille cijfers. Volgens HRW is Boko Haram een goed georganiseerde beweging. Men beschikt over motoren, zware wapens en trucks. Voor achtergronden verwijs ik u graag naar een goed artikel van collega Jean, enkele dagen geleden op deze site.
Aanslagen
Volgens Human Rights Watch zijn er in 2014 al meer dan 2000 burgers omgekomen in Nigeria bij gerichte aanslagen van de islamitische terreurgroep. Het gaat dan om aanslagen op kerken (Boko Haram haat christenen), voetbalwedstrijden (blijkbaar ook niet de favoriete bezigheid van de club), markten en op een bordeel.
Dat laatste is opvallend. Het is alom bekend dat de islam weinig heeft met prostitutie (in Bagdad werden onlangs zo'n dertig prostituees vermoord). Sterker nog, in verschillende islamitische landen staat op prostitutie de doodstraf. Een streng islamitische organisatie als Boko Haram zal het daar ongetwijfeld mee eens zijn. Men heeft echter een zeer dubbele moraal. Het verkrachten van minderjarige, christelijke schoolmeisjes is namelijk geen probleem.
Verkracht
Boko Haram heeft nog steeds meer dan 200 van deze meisjes vast. De wereldwijde actie (#bringbackourgirls) om deze meisjes vrij te krijgen, is dus helaas niet gelukt. Volgens Boko Haram zijn de meisjes inmiddels bevrijd en bekeerd tot de islam. Dat bevrijden is alles behalve een pretje. Een meisje dat wist te vluchten uit de klauwen van deze malloten vertelde aan een hulpverlener het volgende:

"She found it hard to talk to me but...she confessed to me that she was raped 15 times a day by 15 men throughout the time she was with the Islamic insurgents before she could escape from their den," Oladimeji Thomas told the press.

Seksuele jihad
Vreselijk! Boko Haram blaast bordelen op, maar laat haar strijders jonge meisjes gebruiken als seksslaven. Hopelijk komen deze meisjes ooit vrij, maar het moge duidelijk zijn dat zij voor hun leven getekend zijn. Sowieso is het opvallend dat extremistische, islamitische terreurgroepen massaal (christelijke) vrouwen verkrachten. De seksuele jihad eist met de opmars van groeperingen als Boko Haram en IS(IS) steeds meer slachtoffers.
Arme meisjes. Arme vrouwen. Arm Midden-Oosten!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten